Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.45 uur
Verkeerscontroles

BAARN De politie hield dinsdagavond tussen 20.00 en 02.00 uur samen met onder meer de douane, marechaussee, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Belastingdienst een grote verkeerscontrole op de Amsterdamsestraatweg in Baarn.

Veertien motorrijders en twee autos van het Korps Landelijke Politiediensten en twee videowagens begeleidden voertuigen naar de controleplek. Er werden in totaal 345 personenautos en 35 vrachtwagens gecontroleerd.

Er werden 81 processen-verbaal uitgeschreven voor te hoge snelheid, zes mensen reden onder invloed. Verder werden 53 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere niet werkende verlichting, het niet dragen van de autogordel, verlopen apk of rijbewijs en gladde banden. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat de ruitenwissers handmatig met een touwtje moesten worden bewogen. Eén vrachtwagenchauffeur reed zonder rijbewijs en moest de wagen laten staan. Deze vrachtwagen bleek later gestolen te zijn. Van de aanwezige Wegenwacht werd massaal gebruikgemaakt.

SOEST Op de Ossendamweg in Soest schreef de politie dinsdagmorgen drie bekeuringen uit aan mensen die de aangegeven rijrichting niet volgden.

EEMNES In Eemnes controleerde de politie dinsdagmorgen op de Heidelaan. Negen mensen negeerden de geslotenverklaring. Zes van hen kregen direct een bekeuring, de overige drie kunnen een bekeuring thuis verwachten.

Vallende fietsers

SOEST Doordat een twaalfjarige meisje uit Soest met haar fietsstuur een ander fietsstuur raakte, kwam zij dinsdagmorgen rond acht uur ten val op de Stadhouderslaan in Soest. Met haar vielen twee andere fietssters met wie het meisje richting Baarn fietste. Alleen het twaalfjarige meisje uit Soest raakte licht gewond door de val. Zij liep een wond op aan haar knie en een sneetje in haar rechterhand. Agenten, die bezig waren met een verlichtingscontrole, brachten haar naar de huisarts. Tijdens die controle kregen overigens dertien fietsers een proces-verbaal voor het rijden zonder verlichting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie