Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autodesk verkoopt 100.000e Architectural Desktop aan HBG

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Autodesk verkoopt 100.000e Architectural Desktop aan HBG

Aankoop door Nederlands bouwbedrijf bevestigt groeiende wereldwijde tendens naar objectgerichte modellering

Rotterdam, december 2000 -- Autodesk (Nasdaq: ADSK) kondigt aan dat een wereldwijd contract werd ondertekend met HBG, Hollandsche Beton Groep nv, een Europees bouwbedrijf met wereldwijde projecten, voor de aankoop van diverse Autodesk-producten, inclusief Autodesk Architectural Desktop. Met dit contract overschrijdt de verkoop van Autodesk Architectural Desktop (ADT), Autodesk's state-of-the-art ontwerp-oplossing voor de bouw, de grens van 100.000 licenties wereldwijd. Deze mijlpaal bevestigt een groeiende tendens naar objectgerichte modellering, die significante productiviteitswinsten inhoudt, niet alleen voor architecten, maar ook voor aannemers, gebouwbeheeders en voor diegenen die werkzaam zijn in de installatietechniek. "Bij HBG beseffen we dat we, als we onze positie in het bouwproces wensen te verbeteren en te verruimen, we de gegevens van heel het bedrijf en de levenscyclus van het project efficiënter moeten verwerken," aldus Rob van Wingerden, directeur van HBG Bouw & Vastgoed, de in Nederland gevestigde afdeling van het bedrijf die zich bezighoudt met de ontwikkeling van onroerend goed, niet-residentiële bouw en behuizing. "ADT is een robuust en flexibel platform, dat ons zal helpen bij onze overstap naar 3D- en 4D-modellering. We zijn ervan overtuigd dat we met deze oplossing belangrijke voordelen in het bouwproces zullen boeken," aldus Wilfred van Woudenberg, CAD-consulent bij HBG's groep Technologie. In totaal zullen drie HBG-groepen, HBG Bouw & Vastgoed, HBG Construction en HBG Civiel, het ADT-platform evalueren en ontplooien, om het gebruik ervan in de toekomst internationaal in heel het bedrijf te integreren in andere bedrijfssystemen.
"Naarmate de technologie voor objectmodellering rijper wordt, neemt ook het aantal klanten toe dat belang stelt in deze nieuwe, intelligentere methode om routineproductietaken te automatiseren," aldus Phil Bernstein, FAIA, vice-president bij Autodesk's AEC Market Group. "Dat we deze mijlpaal in slechts 2 jaar na de eerste introductie van het Architectural Desktop platform kunnen halen, is een belangrijke prestatie. Deze tendens vormt een stimulans en sterkt ons in de overtuiging dat de overgang van werken met lijnen, bogen en cirkels naar intelligente architecturale objecten verregaande implicaties zal hebben voor de ontwerp- en bouwnijverheid."

Over HBG

HBG is een Europese bouwgroep met thuisbasis in Nederland, die gespecialiseerd is in alle bouwaspecten van projecten over heel de wereld. De HBG groep levert producten en geïntegreerde diensten - van consulting en engineering tot onderhoud en uitbating - in Europa, de Verenigde Staten en andere landen over heel de wereld. In 2000 verwacht de HBG groep een omzet van meer dan 5 miljard Euro, waarvan ca. de helft te danken is aan de bouw- en vastgoedsector - inclusief niet-residentiële bouw, behuizing en ontwikkeling van vastgoed - terwijl de rest kan worden toegeschreven aan civiele bouwwerken, baggerwerken en industriële activiteiten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hbg.nl.

Over Autodesk

Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen. Het gebruik van het Internet speelt een centrale rol in de software van Autodesk en verbindt de ontwerp-omgeving met het web. Autodesk biedt software en Internet-portaaldiensten aan, waarmee gebruikers dankzij de kracht van de digitale ontwerp-omgeving, hun productiviteit kunnen verhogen. Autodesk is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld; vier miljoen gebruikers wereldwijd gebruiken oplossingen van Autodesk om hun ontwerpen te kunnen realiseren. Voor meer informatie en voor de gegevens van de Authorized Autodesk Resellers, kunt u terecht op www.autodesk.nl of www.autodesk.be. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd op de NASDAQ-beurs onder het symbool ADSK

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Creative Strategies, John Kinnart,
Streekbaan 196, B 1800 Vilvoorde.
Tel.: +32 2 267 41 60, fax: +32 2 267 12 89, e-mail: postmaster@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie