Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelderland Cultuurland biedt mogelijkheid tot subsidie

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Aanvragen voor 1 februari 2001
Gelderland Cultuurland biedt subsidiemogelijkheid voor culturele projecten

In de periode van 30 juni tot en met 2 september 2001 vindt wederom de manifestatie Gelderland-Cultuurland plaats. Centraal daarbij staat de uitgave van kosteloos verkrijgbare gidsen waarin culturele activiteiten in dit tijdvak worden opgesomd. Daarnaast kan een beroep worden gedaan op de bestaande subsidiemogelijkheden.

Gids
Voor de gehele provincie is een opdeling gemaakt in drie regios. De gemeente Ede komt aan bod in de gids voor de Veluwe en Arnhem. Elke gids kent een indeling op plaats en op datum. Organisaties die actief zijn op het brede terrein van kunst en cultuur kunnen hun evenementen, wanneer ze in bovengenoemde periode vallen, voor kosteloze opname in deze gidsen - liefst met foto aanmelden voor 15 maart 2001. Daarbij past het voor de organisatie verantwoordelijke projectbureau wel selectie toe.
Niet in aanmerking komen: evenementen die alleen voor de plaatselijke bevolking zijn bedoeld; workshops en galaries; natuur- sport- en recreatie-activiteiten; activiteiten met een duidelijk commercieel karakter; amateur-initiatieven.

Subsidiemogelijkheid
Daarnaast is het voor organisaties van culturele evenementen mogelijk een beroep te doen op financiële tegemoetkoming. Ook daarbij is een selectie van toepassing, waarbij vooral wordt gekeken naar de kwaliteit van het te organiseren evenement. Algemeen uitgangspunt is het geven van een kwaliteitsimpuls. Gelderland Cultuurland financiert maximaal 60% van de totale kosten tot een maximum van f. 4.000,-- per aanvraag.
De sluitingsdatum voor het indienen van subsidieverzoeken is 1 februari 2001. Aanvragen die na deze datum binnenkomen worden niet meer meegenomen in de selectie.

Aanvragen
Voor het aanvragen van een aanmeldingsformulier ten behoeve van het indienen van een subsidieverzoek kunt u terecht bij Caro Delsing (projectcoördinator Gelderland Cultuurland) van de Stichting voor Kunst & Cultuur Gelderland, Steijnstraat 12, 6814 AM ARNHEM, tel. (026)
351 90 29, of fax (026) 351 47 11. Ook voor de opgave van culturele evenementen kunt u bij deze instantie terecht.Ede, 13 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie