Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ÖBasta Ya! ontvangt Sacharov-prijs

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht drs Wim van Velzen

¡Basta Ya! ontvangt Sacharov-prijs

Straatsburg, 13 december 2000

De jaarlijkse Sacharovprijs van het Europees Parlement voor de vrijheid van denken gaat dit jaar naar "¡Basta Ya!", een Baskische burgerbeweging die eind 1999 is opgericht en ijvert voor de mensenrechten en voor democratie en tolerantie in Baskenland. De beweging kant zich tegen elke vorm van terrorisme en verleent steun aan slachtoffers van terreur- en gewelddaden. Ze probeert ook de publieke opinie in het geweer te brengen tegen het terrorisme.

Vandaag werd de Sacharovprijs tijdens een plechtige vergadering door Nicole Fontaine, voorzitter van het Europees Parlement, aan "¡Basta Ya!" uitgereikt. De bedoeling is dat de datum van uitreiking zo dicht mogelijk bij 10 december ligt, de dag waarop in 1948 de Universele Verklaring van de rechten van de mens werd ondertekend. Met de prijs is een bedrag van 50.000 euro gemoeid. Dit jaar wordt hij voor het eerst toegekend aan een organisatie binnen de Europese Unie.

Klik hier om naar de pagina 'Wat is nieuw' te gaan

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie