Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking belangrijk voor Fries milieubeleid

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Samen werken aan een krachtig milieubeleid

Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân hebben vandaag de Wexford resolutie aanvaard. Uitgangspunt van de Wexford resolutie is dat samenwerking belangrijk is voor het met succes werken aan milieu. Alleen als alle verantwoordelijken voor milieu, zoals Rijk, provincie, bedrijfsleven, land- en bosbouw samenwerken is het mogelijk te komen tot een krachtig milieubeleid en zal er sprake zijn van inpassing van milieudoelstellingen op andere terreinen.

Het aanvaarden van de resolutie past goed binnen het provinciale milieubeleid en sluit aan bij de ontwikkelingen in interprovinciaal verband waar duurzame ontwikkeling en samenwerking worden nagestreefd. De Wexford resolutie is de uitkomst van de Vierde Milieuconferentie van regionale ministers en politiek verantwoordelijken binnen de Europese Unie, gehouden in Wexford, Ierland in september 1999. In de resolutie worden afspraken gemaakt over natuurbescherming, het landbouwbeleid van de Europese Unie en bijdragen aan klimaatbescherming. Naast samenwerking is het ook belangrijk dat er rekening wordt gehouden met regionale verschillen.

Het vervolg van de conferentie, die plaatsvindt in 2001, is gericht op de samenwerking tussen nieuwe lidstaten en de kandidaat lidstaten van de Europese Unie.

12 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie