Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost:Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 13-12-2000
1e Persbericht 13 december 2000


Berichten uit de regio

Eindhoven: Controle verlichting
Dinsdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur is in Eindhoven op de Kastanjelaan en de Frederiklaan een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn 36 fietsers en 1 bromfietser bekeurd omdat ze geen deugdelijke verlichting hadden. Op de Hoogstraat zijn tussen 20.00 en 21.00 uur 25 fietsers gecontroleerd. Bij 6 deugde de verlichting niet en zij kregen een bekeuring.

Eindhoven: Brandstichting en diefstal
Op de Kanaaldijk Zuid zijn dinsdagavond rond 20.30 uur twee Eindhovenaren ( 20 en 23) aangehouden. De twee worden er van verdacht kort daarvoor daar een auto in brand te hebben gestoken. Die auto was gestolen. Met de auto was in de buurt gecrost en nadat deze vast kwam te zitten in de modder werd de brand er in gestoken.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Dinsdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur is op de Bisschop Bekkerslaan in Eindhoven een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 1460 voertuigen en daarvan reden er 86 te snel. Op de Winston Churchilllaan zijn door de politie tussen 18.30 en 21.00 uur 1190 voertuigen gecontroleerd. Daarvan gingen er 224 op de bon.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Tramstraat is woensdagmorgen om 3.00 uur een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man reed met zijn auto op de Tramstraat en was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs was hij al eerder aan de politie kwijt geraakt vanwege rijden onder invloed. De man blies nu ruim 1,5 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Gereedschap uit autos gestolen
Dinsdagavond rond 20.30 uur is ingebroken in twee bestelbusjes die op de Oude Postelseweg en de Zr Reinildislaan stonden. Bij allebei de autos werd een raamrubber weggesneden en de ruit verwijderd. De dieven wisten zo uit een auto een nog onbekende hoeveelheid elektrisch gereedschap te stelen. Bij de auto op de Oude Postelseweg werden de dieven overlopen door de thuis komende bewoners. Daar maakten de dieven een hogedrukreiniger en een frontpaneeltje van de autoradio buit.

Helmond: Inbraak woning
Dinsdag is tussen 13.00 en 21.00 uur ingebroken in een woning aan het Theo Driessenhof. Een raam werd opengebroken en de dief wist enkele oude zakhorloges buit te maken die in een vitrinekast lagen.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Dinsdagavond is in Valkenswaard op de Dommelstraat en de Bakkerstraat een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 4 fietsers bekeurd bij wie de verlichting niet in orde was Twee bromfietsers die geen helm droegen gingen ook op de bon.

Best: Auto-inbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een geparkeerde auto op de Jacob van Wassenaerstraat in Best. De dief forceerde een portierslot en nam de autoradio, een laptop en de autopapieren mee.

Someren: Verkeersongeval
Een 58-jarige automobilist uit Someren is dinsdagavond rond 22.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Witvrouwenbergweg en de Kanaalstraat. Hij verleende komende uit de Kanaalstraat geen voorrang aan een van links komende vrachtauto bestuurd door een 47-jarige man uit Someren. Het slachtoffer is met heupletsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Geldrop: Lading van vrachtauto gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een vrachtauto die geparkeerd stond op parkeerplaats de Meelakkers op de A67 onder Geldrop een deel van de lading gestolen. Dieven sneden op 11 plaatsen een gat in het dekzeil en wisten zo 120 dozen met in elke doos 100 geluidskaarten buit te maken. De waarde van de buit is niet bekend. De chauffeur lag in zijn cabine te slapen en toen hij om 4.00 uur wilde vertrekken bemerkte hij de diefstal.

Heeze: Inbraak winkel
Woensdagmorgen rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan het Vullinghspark in Heeze. De dieven gooiden een ruit in namen een nog onbekende hoeveelheid parfums mee.

Hapert: Dieven stelen kerstverlichting
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben dieven ruim 120 lampen gestolen van de kerstverlichting en kerststal die op het Alexanderhof in Hapert staat. Uit een kerstboom werden 20 grote lampen meegenomen en uit de kerstster die boven de kerststal hangt namen de dieven 100 kleine lampen mee. Ook gingen ze aan de haal met vier lampen van tuinspotjes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie