Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen voor kruising heilaarstraat/iabc 1000 in Breda

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

MAATREGELEN VOOR KRUISING HEILAARSTRAAT/IABC 1000

De gemeente gaat maatregelen treffen om het kruispunt Heilaarstraat/IABC 1000 overzichtelijker en daarmee nog veiliger te maken. De aanleiding hiervoor is het aantal ongevallen, dat de laatste maanden op en nabij het kruispunt heeft plaatsgevonden.

Uit de verschillende analyses en tellingen die tot nu toe zijn uitgevoerd, blijkt dat er bij de meeste ongevallen sprake was van verkeer komend uit de richting Heilaarstraat-noord en Baanzicht. Ook blijkt, dat een verkeerde beleving van het kruispunt als mogelijke oorzaak voor de aanhoudende reeks ongevallen kan worden aangewezen. Met een verkeerde beleving wordt bedoeld dat veel mensen nog steeds de Heilaarstraat als hoofdrichting van het verkeer ervaren, in plaats van de voorrangsweg IABC-Baanzicht.

Maatregelen

Verkeersonderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van te weinig verkeer op de kruising, zodat het plaatsen van verkeerslichten niet tot het gewenste effect zou leiden. Dit zou juist tot tegengestelde effecten kunnen leiden, omdat de weggebruikers rood licht gaan negeren. Ook is gebleken dat een rotonde geen goede oplossing zou zijn vanwege de hoeveelheid vrachtverkeer, in combinatie met het kruisen van de grote fietsstroom in de ochtendspits.

De belangrijkste maatregelen die op korte termijn worden uitgevoerd zijn:

Een aantal opstelvakken terugbrengen naar één per richting Aanbrengen van een verkeersdrempel in Baanzicht Aanbrengen van een verkeersdrempel bij de oversteekplaats voor fietsers op de Heilaarstraat
Opnieuw asfalteren van de kruising

De werkzaamheden rond het aanleggen van de verkeersdrempel bij de oversteekplaats op de Heilaarstraat en het verkleinen van het kruisingsvlak starten donderdag 14 december. Deze eerste fase van de werkzaamheden moet voor Kerstmis worden afgerond. Tijdens de werkzaamheden in deze fase is het kruispunt Heilaarstraat/IABC 1000 afgesloten voor autoverkeer. Dit verkeer van en naar Prinsenbeek wordt omgeleid via de Leursebaan en de Groenstraat.

Breda, 12 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie