Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda mag doorgaan met bouw parkeergarage De Prins

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE BREDA TEVREDEN OVER UITSPRAAK RECHTER INZAKE BOUW PARKEERGARAGE DE PRINS

In een kort geding heeft de president van de rechtbank 6 december bepaald dat de gemeente door mag gaan met het gebruik van ankers voor de bouw van parkeergarage De Prins aan de Prinsenkade. De rechter is onder andere van mening dat de gemeente voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat het gebruik van ankers geen schade zal toebrengen aan fundering van het appartementencomplex Singel II. De gemeente is tevreden dat de rechtbank met deze uitspraak de zorgvuldige handelwijze van de gemeente erkent.

De Vereniging van Eigenaars (VvE) had in kort geding geëist dat de gemeente zou stoppen met het aanbrengen van ankers onder het wooncomplex Singel II. De VvE voerde voor haar eis twee argumenten aan. Het eerste argument luidde dat de woningen van de VvE schade zouden oplopen door het aanbrengen van de ankers. Het tweede argument was dat er in de toekomst op deze plek geen andere (bouw)mogelijkheden voor de bewoners meer zijn als gevolg van de aanwezigheid van de ankers.

De rechtbank vindt het tweede argument weinig geconcretiseerd en noemt het een theoretische mogelijkheid waar geen reëel belang mee in het geding is.

Met betrekking tot het eerste argument concludeert de rechtbank dat het gebruik van ankers het resultaat is van een denk- en ontwikkelproces waarbij alle alternatieven zijn betrokken. De gekozen methode is de meest veilige voor de appartementencomplexen en voor de mensen in de bouwput. "De gemeente heeft in voldoende mate aannemelijk gemaakt dat het gebruik van de ankers op zichzelf geen schade zal toebrengen aan de fundering of de funderingsconstructie van het appartementencomplex van de VvE."

Op grond van bovenstaande volgt dat de VvE geen belang heeft zich te verzetten tegen het plaatsen van ankers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie