Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichting nieuwe Ginnekenstraat / van Coothplein Breda

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

START HERINRICHTING NIEUWE GINNEKENSTRAAT / VAN COOTHPLEIN-WEST EN CONCORDIASTRAAT

De gemeente start op korte termijn met het maken van een ontwerp voor de herinrichting van de openbare ruimte van de Nieuwe Ginnekenstraat/Van Coothplein-West/Concordiastraat.

De Nieuwe Ginnekenstraat en het Van Coothplein maken deel uit van de Oost-Westflank. Zij worden gekenmerkt door een typische negentiende-eeuwse stedenbouwkundige en architectonische structuur. Het ontwerp, waaraan de gemeente de komende maanden gaat werken, moet ook de kwaliteit en allure in de openbare ruimte weer in ere herstellen.

De inrichting van de openbare ruimte is in de loop der tijd volledig afgestemd op autoverkeer. Conform het ontwerp van de Oost-Westflank behouden zowel de Nieuwe Ginnekenstraat als de Concordiastraat hun verkeersfunctie. Voor het Van Coothplein-West wordt een deel van het tweerichtingsverkeer omgezet in eenrichtingsverkeer; tussen de Concordiastraat en het kruispunt Markendaalseweg / Fellenoordstraat is sprake van eenrichtingsverkeer voor autos en tweerichtingsverkeer voor fietsers en openbaar vervoer. Tussen de Nieuwe Ginnekenstraat en de Concordiastraat blijft tweerichtingsverkeer van toepassing.

Uitgangspunt is, dat de toekomstige reconstructie van de Nieuwe Ginnekenstraat en de vernieuwing van het rioleringsstelsel hand in hand gaan. Ook gaat er voor dit project een studie plaatsvinden naar de verkeerscirculatie in de directe omgeving van de opnieuw in te richten straten. In het gebied tussen de Vierwindenstraat, het Van Coothplein, de Markendaalseweg en de Marksingel / Chassesingel wordt gekeken wat de consequenties zijn van het toepassen van eenrichtingsverkeer op een deel van het Van Coothplein-West.

Na de goedkeuring van het voorlopig ontwerp door het college start de consultatie. Betrokkenen krijgen via een Breda Bericht informatie over het ontwerp en ontvangen een uitnodiging voor een consultatie-avond, waarbij het ontwerp uitgebreid wordt toegelicht en de mogelijkheid bestaat om op het ontwerp te reageren.

Breda, 7 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie