Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Architect komt met definitief ontwerp Bredaas Stadskantoor

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

ARCHITECT KEES KAAN KOMT MET DEFINITIEF ONTWERP STADSKANTOOR 1A

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het definitief ontwerp van Stadskantoor 1A. Het college stelt de gemeenteraad voor het definitief ontwerp vast te stellen en een bedrag van
1.070.000,- beschikbaar te stellen voor het maken van de contractstukken en het verzorgen van de aanbesteding conform de Europese Richtlijnen voor aanbesteding van overheidsopdrachten.

Door voortschrijdend inzicht wijkt het Definitief Ontwerp op een aantal punten af van het Voorlopig Ontwerp. Voor een optimaal gebruik van de voorziene kantoortuinen is intern iets meer ruimte nodig. Door het terugbrengen van de totale lengte van het gebouw is ruimte gewonnen. De afstand tot het Chassé Theater is iets groter geworden. Aan de andere kant komt er meer ruimte tussen de Stadskantoren en de Singelappartementen.

Het gerealiseerde ruimteprogramma maakt het mogelijk verschillende vormen van kantoor- en werkplekconcepten toe te passen. Er is ruimte voor circa 500 werkplekken.

De fietsenkelder geheel onder de grond realiseren is te duur. Geheel of gedeeltelijk bovengronds bouwen levert behoorlijk wat besparingen op en is dan ook het uitgangspunt. Het streven om voor de verwarming en afkoeling gebruik te maken van het grondwater krijgt steeds meer vorm. Het is de bedoeling om de koude-warmte opslag in de bodem te gebruiken voor gezamenlijke exploitatie, ook voor het Stadskantoor 1, het Chassé Theater en het Casino. Het Waterleidingbedrijf heeft interesse in dit project deel te nemen.

Tijdens de verdere uitwerking van het gebouw vindt toetsing plaats aan het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen Utiliteitsbouw. De verwachting is dat hier hoog op gescoord wordt. In de taakstelling om de CO2 uitstoot te verlagen, zoals onlangs nog in Den Haag aan de orde tijdens de klimaatconferentie, kan de gemeente Breda een voorbeeldfunctie vervullen. Naar verwachting kan de bouw van Stadskantoor 1A in juni/september 2001 van start gaan.

De gemeenteraad heeft in 1998 geld beschikbaar gesteld voor het opstellen van een Voorlopig Ontwerp van de nieuwbouw Stadskantoor 1A. Dit is een uitbreiding van de bestaande Stadskantoren aan het Chassé Park. In mei 1999 is het architectenbureau Claus en Kaan Architecten geselecteerd om het Voorlopig Ontwerp op te stellen.

Het werk van deze architecten is nationaal en internationaal met prijzen en nominaties gewaardeerd. De gemeenteraad heeft op 30 maart 2000 ingestemd met het gepresenteerde Voorlopig Ontwerp. Op basis daarvan is de architect aan de slag gegaan om het Definitief Ontwerp te maken.

Breda, 6 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie