Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid, Heerlen

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 13-12-2000 Persbericht District Heerlen

Heerlen/Kerkrade;Tasjesrovers slaan zesmaal toe. Twee tot nu toe onbekende mannen hebben dinsdagmiddag en -avond in Heerlen en Kerkrade zes straatroven gepleegd. Het duo dat vermoedelijk 18- tot 20 jaar oud is en gebruik maakt van een bromscooter, zag in twee gevallen de beroving mislukken.
De eerste beroving vond plaats omstreeks 15.15 uur op de Weltertuijnstraat, waar een 66-jarige inwoonster uit Heerlen het slachtoffer werd. Hier bleef het gelukkig bij een poging. Korte tijd later vond er op de Joost van Vondelstraat eveneens een beroving plaats, waarvan een 78-jarige vrouw het slachtoffer werd. De straatrovers reden over het trottoir en gristen op zeker moment de tas uit handen van de vrouw, die hierbij ten val kwam en aan haar linkerhand gewond raakte. Omstreeks 20.45 uur was een 49-jarige inwoonster uit Brunssum op de Bongerd het slachtoffer. De vrouw probeerde nog te voorkomen dat zij haar tas kwijtraakte, doch door het geweld waarmee de duopassagier aan de tas trok, gelukte het hem toch om de vrouw de tas afhandig te maken. Om 18.40 uur was een 62-jarige inwoonster uit Landgraaf het slachtoffer. De vrouw werd op de Hoofdstraat door twee mannen op een scooter van haar tas beroofd. Het slachtoffer kwam ten val en liep daarbij een gebroken pols en schouderblad op. Overigens bestond de buit uit een tas met daarin een lege limonadefles. Omstreeks 18.55 uur mislukte op de Schweitzerlaan in Eygelshoven de beroving van een 38-jarige vrouw, omdat het hengsel van haar tas brak. Omstreeks 19.15 uur vond er op de Putstraat in Eygelshoven de volgende beroving plaats. Een 48-jarige vrouw was ditmaal het slachtoffer. Het duo op een bromscooter zag ook hier kans het slachtoffer van haar tas te beroven.
Vanaf 25 november hebben er in Heerlen en Kerkrade vijf soortgelijke berovingen plaats gevonden, waarbij vermoedelijk sprake is van dezelfde daders.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR is bereikbaar onder telefoonnummer: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie