Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord, Venlo

Datum nieuwsfeit: 13-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-12-2000 Mediaberichten woensdag 13 december 2000 (tot 17.00 uur)

KESSEL-EIK Aanhouding inbrekers

KESSEL-EIK De politie heeft afgelopen nacht twee personen aangehouden die kort daarvoor geprobeerd hadden in te breken in een geparkeerde auto op de Kapelweg. Een politiepatrouille stelde naar aanleiding van een melding een onderzoek in. Op de Schoolstraat troffen de agenten de twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het betrof twee Polen in de leeftijd van 23 en 25 jaar. Het tweetal is overgebracht en ingesloten in een politiecel. Nader onderzoek wees uit dat de betreffende auto beschadigd was maar dat er vooralsnog niets ontvreemd bleek te zijn. De politie zal tevens onderzoeken of de Polen voor meerdere diefstallen in aanmerking komen.
HORST Fietsverlichting

HORST De politie heeft woensdagochtend op de Wittebrugweg in Horst, de Stationsstraat in Hegelsom en de St. Jansstraat in Meterik de verlichting op de fietsen van schoolgaande jeugd gecontroleerd. In totaal hadden 25 personen hun verlichting niet in orde. Zij werden bekeurd. Het is niet bekend hoeveel passerende fietsers werden gecontroleerd.
REGIO Berovingen

WEERT Een onbekende man heeft woensdag tussen 09.15 en 09.45 uur op de Wilhelminasingel een 41-jarige vrouw uit Weert van haar tas beroofd. De vrouw zette haar fiets weg toen zij voelde dat haar rugzak van haar schouder werd getrokken. De 41-jarige zag vervolgens een blanke man van ongeveer 1.70 meter met donkere kleding aan wegrennen met haar tas.
Op de Parallelweg in Weert vond bovendien een poging tot beroving plaats. Een 45-jarige vrouw uit Weert fietste hier rond 06.45 uur toen zij door een onbekende man werd aangesproken. De man vroeg om een sigaret en de vrouw stopte om te zeggen dat zij er geen had. Hierop eiste de onbekende geld en sloeg de vrouw een aantal malen met een onbekend voorwerp op de hand. De Weertse kon hem daarna afweren waarna de onbekende er vandoor ging. De 45-jarige liep een grote snijwond in haar hand op en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het signalement van de man luidt: blanke man van ongeveer 30 jaar, ingevallen gezicht, ongeveer 1.75 meter groot, normaal postuur. De man droeg donkere kleding, een donkere zogenaamde ijsmuts en donkere lederen schoenen.

ROERMOND De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Roermond in zijn woning aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal met geweld. De Roermondenaar wordt ervan verdacht diezelfde avond rond 20.30 uur op de Spoorlaan Noord de gsm van een 14-jarige jongen uit Roermond met geweld te hebben gestolen. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het 14-jarige slachtoffer fietste met twee anderen over de Spoorlaan maar reed iets achterop toen twee jongens kwamen aangerend en hem van de fiets trokken. Hij werd vervolgens geslagen en geschopt en van zijn gsm beroofd. De identiteit van de tweede verdachte is niet bekend.
De politie is op zoek naar getuigen van de berovingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

REGIO 463 snelheidsbekeuringen
BELFELD De politie heeft woensdag tussen 12.45 en 15.00 uur tijdens een radarcontrole op de Rijksweg Zuid 398 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden 2130 passerende voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid hier 50 km/u bedraagt.

NEDERWEERT De politie heeft dinsdag tijdens een radarcontrole op de Venloseweg 34 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden 515 passerende voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u terwijl de limiet hier 80 km/u bedraagt. BEEGDEN De politie heeft woensdag tussen 10.15 en 11.30 uur tijdens een snelheidscontrole op de Heerstraat Noord 31 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden 225 passerende voertuigen gecontroleerd. Het is niet bekend wat de hoogst gemeten snelheid was. De maximum snelheid terplaatse bedraag 50 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie