Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staat en Nederlandse Spoorwegen sluiten contract

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

14 december 2000

STAAT EN NEDERLANDSE SPOORWEGEN SLUITEN CONTRACT

De minister van Verkeer en Waterstaat en de directie van NS Reizigers zijn het eens geworden over de voorwaarden waaronder NS Reizigers het komende half jaar het spoorvervoer op het hoofdrailnet zal verzorgen. Gedetailleerde afspraken hierover zijn vastgelegd in het Overgangscontract II. Minister Netelenbos en president-directeur Huisinga van NS hebben het contract inmiddels ondertekend. Het is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het contract is niet het beoogde Prestatiecontract maar heeft het karakter van een overgangscontract met een looptijd van 1-1-2001 tot
1-7-2001. Als dit overgangscontract de instemming krijgt van de Tweede Kamer en van de Raad van Commissarissen van NS Reizigers (NSR) en zodra de ontwerp-Concessiewet door de Tweede Kamer is geaccordeerd, kan het contract worden omgezet in een concessie.

Het overgangscontract is een uitwerking van het op 21-9-2000 gesloten Memorandum of Understanding.
Het doel van het Overgangscontract II is ervoor te zorgen dat de reiziger beter wordt bediend en dat de kwaliteit van het treinvervoer verbetert. Minister Netelenbos verwacht dat het nieuwe contract bijdraagt aan de verbetering van het spoorvervoer doordat het verplichtingen stelt en prikkels biedt om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het product. Daarbij neemt de overheid de verplichting op zich de benodigde maatregelen ter vergroting van railcapaciteit en de verbetering van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van spoorweginfrastructuur te realiseren.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie