Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Hoorn krijgt opgravingsbevoegdheid

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

HOORN KRIJGT OPGRAVINGSBEVOEGDHEID
De Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) kent aan de gemeente Hoorn een speciale status toe: Hoorn krijgt opgravingsbevoegdheid. Daarmee kan de gemeente zonder tussenkomst van de dienst archeologisch bodemonderzoek (laten) verrichten. Wethouder mr. J.Th.J. Schaper krijgt de opgravingsbevoegheid donderdag 14 december officieel uitgereikt door mevrouw H.C.M. van der Linden, directeur van de ROB.
Tijdens de bijeenkomst in het Statenlogement wordt tevens de nieuwe archeologische verwachtingskaart van de gemeente Hoorn gepresenteerd. Voorts krijgt de gemeente het rapport van de in 1998 op het RENO-terrein aan het Kleine Noord gehouden opgraving aangeboden. Dit was in Hoorn het eerste onderzoek dat is uitgevoerd door een commercieel bureau, een betrekkelijk nieuw fenomeen in de Nederlandse archeologie.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie