Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eenmland Zuid

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Eenmland zuid, 09.00 uur
Beroving bejaarde vrouw

AMERSFOORT Woensdagmiddag omstreeks half twee werd een 99-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar portemonnaie. De vrouw liep over de IJsselstraat toen een 14-jarige jongen voorbij fietste en de tas van de vrouw uit haar looprek trok. Een passant herkende de jongen en ging naar zijn huis om de tas van de vrouw op te eisen. De jongen gaf aan dat hij spijt had van de beroving. De vrouw heeft aangifte gedaan en de jongen kan binnenkort een bezoek van de politie verwachten.

Man luistert niet

AMERSFOORT Rond half vier donderdagmorgen controleerden agenten op de Columbusweg een 27-jarige automobilist uit Amersfoort. Bij het navragen van de gegevens bleek dat de man nog boetes open had staan. Een van de agenten vertelde dat hij mee moest naar het bureau om dit te regelen. Hierop draaide de bestuurder zijn portierraam dicht, vergrendelde zijn portier en startte de motor van zijn voertuig. De agent vroeg de man tot driemaal toe zijn portier te openen. De man weigerde te luisteren waarop de agent de ruit insloeg. De man is aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van een opsporingsambtenaar. Op het bureau bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien had hij gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij een alcoholpromillage had van 0.95. Tegen de man zijn verschillende processen-verbaal opgemaakt.

Diverse snelheidscontroles

AMERSFOORT De politie heeft woensdag verschillende snelheidscontroles uitgevoerd. Op de Gasthuislaan werd van half elf tot half twaalf gecontroleerd. In totaal passeerden 503 voertuigen het controlepunt. 27 automobilisten overtraden de maximum toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/h. Tussen half twaalf en half een werd door de politie gecontroleerd op de Leusderweg. Hier geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/h. In totaal reden 680 automobilisten langs het controlepunt. 126 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/h. Allen zullen thuis een acceptgiro ontvangen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie