Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parlement stemt in tweede lezing over begroting 2001

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Wim van Velzen
Zoek soortgelijke berichten
Wim van Velzen

Persbericht drs Wim van Velzen

Parlement stemt in tweede lezing over begroting 2001

Straatsburg, 14 december 2000

De Raad en het Parlement hebben op verschillende punten overeenstemming bereikt. Zo komt er 60 miljoen euro beschikbaar voor BSE-testen. Er wordt 200 miljoen euro vrijgemaakt voor Servië, waarmee het totaal voor de begrotingsrubriek externe acties uitkomt op 4,9 miljard euro. Voor de Balkan komt nu in totaal 839 miljoen euro beschikbaar, waaronder 240 miljoen voor Servië.

Het Parlement geeft de bedragen vrij die het in eerste lezing in de reserve had geplaatst in rubriek 5, voor de uitgaven die gepaard gaan met de hervorming van de Commissie.

Over het geheel geeft de EU-begroting voor volgend jaar een stijging van 3,5 procent te zien in vergelijking met dit jaar. De begroting komt uit op een totaalbedrag van 92,47 miljard aan betalingskredieten. De Raad had in zijn tweede lezing een totaalbedrag van 91,7 miljard vastgesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie