Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Greenpeace blokkeert nucleair transportschip

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Bron: Greenpeace
Zoek soortgelijke berichten
Greenpeace

Greenpeace entert schip om transport van nucleair afval van kerncentrale Dodewaard naar opwerkingsfabriek in Sellafield te verijdelen

Actievoerders van Greenpeace hebben vanochtend het schip 'European Shearwater' beklommen en op strategische plekken bezet. Twee rubberboten cirkelden om de 'European Shearwater' heen zodat het schip niet kon aanleggen in de haven van Vlissingen. Greenpeace wil met deze actie voorkomen dat het nucleaire afval van de kerncentrale Dodewaard naar de opwerkingsfabriek in Sellafield (Engeland) getransporteerd wordt. De 'European Shearwater' zou, nadat het afval per vrachtwagen van Dodewaard naar Vlissingen is vervoerd, het transport naar Sellafield op zich nemen.

Kerncentrale Dodewaard ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie