Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA hoogleraarsbenoeming Dr. A.M.F.J. Moerdijk

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Dr. A.M.F.J. MoerdijkDr. A.M.F.J. Moerdijk (1944) is per 1 december 2000 benoemd tot bijzonder hoogleraar Nederlandse lexicografie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel is gevestigd aan de universiteit vanwege het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) te Leiden. Moerdijk studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde in 1979 aan diezelfde universiteit op het proefschrift Continentaalwestgermaanse en Centraalromaanse heteroniemen voor het begrippencomplex rok-onderrok-jurk. Sedert 1975 is Moerdijk werkzaam bij het INL, aanvankelijk als redacteur, later als hoofdredacteur van het Woordenboek der Nederlandsche ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie