Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC keurt fusie Nederlandse verzekeringssector goed

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union


Commission approves merger in the Dutch insurance sector
DN: IP/00/1462 Date: 2000-12-14

TXT: FR EN DE NL

PDF: FR EN DE NL

Word Processed: FR EN DE NL

IP/00/1462

Brussel, 14 December 2000

De Commissie hecht haar goedkeuring aan een fusie in de Nederlandse verzekeringssector

De Europese Commissie heeft besloten de operatie goed te keuren waarbij het Belgisch-Nederlandse concern Fortis uitsluitende zeggenschap verkrijgt over de Nederlandse verzekeringsmaatschappij ASR Verzekeringsgroep NV. De enige overlapping van activiteiten van de ondernemingen bleek zich in de Nederlandse
transportverzekeringsbranche voor te doen, maar zij bracht geen machtspositie teweeg.

De voornaamste activiteiten van Fortis betreffen het bank- en verzekeringswezen, beleggingen en andere financiële diensten, hoofdzakelijk in België en Nederland. ASR is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die ook - zij het in mindere mate - actief is in het bankwezen.

De enige geografische markt waar de activiteiten van de partijen elkaar overlappen, is de Nederlandse. Maar zelfs bij de engste afbakening van de markten komt het grootste gecombineerde marktaandel, namelijk in de transportverzekeringssector, op iets meer dan 15 procent, terwijl er een voldoende sterke concurrentie blijft bestaan.

Daarom zal de operatie niet leiden tot de totstandkoming of versterking van een machtspositie op enige markt binnen de Gemeenschap of de EER en heeft de Commissie besloten haar goedkeuring hieraan te geven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie