Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vuurwerkvoorlichting op Katwijkse scholen

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk


Vuurwerkvoorlichting op Katwijkse scholen

Katwijk, 11 december 2000.
In de week van 11 t/m 15 december 2000 wordt aan leerlingen van groep 7 en 8 op alle Katwijkse basisscholen voorlichting gegeven over het zo veilig mogelijk afsteken van vuurwerk. De gemeente Katwijk is initiatiefnemer van dit project. Medewerkers van bureau Halt en politieagenten van de Duin- en Bollenstreek-Zuid verzorgen de voorlichtingsles.

Aansluitend op deze voorlichting op de scholen wordt op 20 december 2000 om half vier een demonstratie gegeven over het juiste gebruik van vuurwerk. Dit gebeurt op de parkeerplaats Noordduinen vlakbij Scum. Na een welkomstwoord van de burgermeester van Katwijk vertelt een vuurwerkhandelaar wat de gevaren zijn van vuurwerk. Vervolgens laat hij in de praktijk zien op welke manier de kinderen er veilig mee om kunnen gaan.

Bij de voorlichting op scholen wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van `Doe Effe Normaal´ en van bureau Halt: de leerlingen krijgen een film te zien over het veilig afsteken van vuurwerk, en waarin ze letselgevallen door vuurwerk zien. Daarnaast leren ze wanneer ze vuurwerk af mogen steken op oudejaarsdag, waar ze dat mogen doen, tot welk tijdstip ze mogen afsteken, dat ze rekening moeten houden met hun omgeving, hoe oud ze moeten zijn voor het afsteken en wat de gevaren zijn van vuurwerk voor zichzelf, anderen en dieren.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie