Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Annemiek Laghuwitz in Bibliotheek Oss

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

december 2000

"Gekleurd zicht" Expositie van Annemiek Laghuwitz in Bibliotheek Oss

Tot en met 6 januari is er in de Bibliotheek Oss een expositie te zien van werken van Annemiek Laghuwitz onder het motto "Gekleurd zicht". Te zien zijn landschappen, abstracten, schilderijtjes in Lijstenbrij, kleine tekeningetjes en houten speldjes. Alles gemaakt van verschillende soorten materialen. De tentoonstelling is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bekijken.

Annemiek Laghuwitz Annemiek, geboren in 1956 te Zaltbommel, ging na het Atheneum in 1977 studeren in Tilburg om jeugdbibliothecaris te worden. In 1989 volgde ze de cursus creatief tekenen bij de LOI. Nadien ging ze naar verschillende zomercursussen bij Krysia Peka te Rotterdam en deed ze vervolgens nog een cursus portret en modeltekenen bij Han Klinkhamer te Oss. Recentelijk is zij gestart met de opleiding D.T.P. aan het Grafisch Media Instituut te Amsterdam. Haar werk Laghuwitz werkt met veel soorten materiaal, afhankelijk van het onderwerp, de grootte en de bestemming. Momenteel doet ze erg veel met acrylverf. Soms maakt ze daarbij gebruik van inkt. De landschappen zijn geïnspireerd op werkelijke landschappen. Door een vrije vlak- , vorm- en kleurverdeling toe te passen ontstaat een beeld, waarbij de sfeertekening het belangrijkste wordt. De abstracten -zwart gescheurd papier met Siberisch krijt op een witte ondergrond- gaan eveneens van een stemming uit. Ze onstaan pas als ze het "goede gevoel" heeft "Nú moet ik het maken." Een lang denkproces is er dan aan vooraf gegaan. De kleine schilderijtjes in Lijstenbrij -acryl en inkt- zijn hoofdzakelijk een mix van kleur, vrolijkheid & vriendelijkheid. Vanuit die optie kan ze ze schilderen. Het staat dicht bij het kind in haarzelf. Op dezelfde manier onstaan ook de kleine tekeningetjes en houten speldjes.

Loopbaan tot nu toe Annemiek is een zeer creatief type. Ze tekent, schildert, schrijft, zingt, speelt fluit, is regelmatig bezig met poppenspel en heeft veel gedaan in het jeugdwerk. Van 1977 tot 1981 werkte ze in de bibliotheek van Nijmegen, op 2 filialen, als volwassenen- en jeugdbibliothecaris, en was daarbij betrokken bij de eerste onderwijsmarkten in Nijmegen. In 1981 kwam ze naar de bibliotheek in Oss en werd ze hoofd van een klein jeugdfiliaal. Ze startte hier met het opzetten van schoolcontacten. In 1982 werd ze, op verzoek van de directie, hoofd jeugd- en schoolbibliotheekwerk in de centrale. In deze functie was ze tevens 6 jaar werkzaam in het onderwijsvoorrangswerk, dat veel project- en produktontwikkeling met zich meebracht in de scholen. Verder gaat ze ook nog creatief om met boeken, dat wil zeggen lezingen geven op ouderavonden, het verzorgen van cursussen "Vertellen en voorlezen", literatuurprojecten maken voor basisschoolgroepen, schrijven van artikelen in schoolkranten en het geven van workshops op landelijke dagen voor jeugdbibliothecarissen. Bij al deze activiteiten verzorgt ze ook vaak het tekenwerk, bijvoorbeeld het lay out- en illustratiewerk van folders, briefpapier, jaarverslagen, producten, lesbrieven en zo meer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie