Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VBS/Forgotten.A@mm nieuwe e-mail worm

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VBS/Forgotten.A@mm, een nieuwe e-mail worm

Het aantal virussen dat infecteert, zonder dat de gebruiker een attachment opent, neemt toe. Deze tendens is gestart in november 99 met Bubbleboy, waarop Kakworm volgde en wordt nu gecontinueerd met VBS/Forgotten.A@mm. Deze drie virussen reflecteren de groeiende complexiteit van computer virussen, die zich continu ontwikkelen met het doel om zo veel mogelijk computers te infecteren. VBS/Forgotten.A@mm gebruikt verder 'social engineering' technieken om de gebruikers te laten geloven dat het bericht serieus is, met als boodschap "FINANCING".

Panda Antivirus neutraliseert VBS/Forgotten.A@mm als zodanig. Gebruikers worden geadviseerd om hun antivirus te updaten om hiertegen beschermd te zijn en tegen andere groeiende IT beveiligingsbedreigingen.

VBS/Forgotten.A@mm alias "VBS/Pica.worm.gen" is een nieuwe worm. Opmerkelijk is het feit dat er geen attachment hoeft te worden geopend om het te activeren. Omdat de code in HTML formaat is, wordt het geactiveerd door alleen de e-mail te openen waar het in zit.

VBS/Forgotten.A@mm wordt overgebracht door Microsoft Outlook en gaat naar alle contacten in het geinfecteerde computer adresboek, in een e-mail bericht met de volgende karakteristieken:

Message Body:
You need ActiveX enabled if you want to see this e-mail.
Please open this message again and click accept ActiveX
Microsoft Outlook

Meer gedetailleerde informatie over VBS/Forgotten.A@mm vindt u op: www.pandasoftware.com/encyclopedia.asp?page=gusano/VBSForgottenA@ mm_EN_1.
Ook via IRC (of chat) kanalen - via de applicaties Mirc en Pirch - wordt dit virus verspreid.

Over Panda Software
Panda Software is Europees marktleider in de ontwikkeling van computer beveiligingssoftware en gespecialiseerd in antivirus oplossingen. De 100% in-huis, state-of-the-art technologie heeft reeds meerdere awards en kwaliteitscertificeringen ontvangen.
Panda Software biedt met haar services en het concept van beveiliging van computer systemen zoals een 24h-365d Insurance Policy, meer dan louter een software product en dit heeft een ommekeer teweeggebracht in de computer beveiligingsindustrie. Panda Software International is opgericht in 1990 en heeft wereldwijd vestigingen in meer dan 33 landen van waaruit sales, marketing, onderhoud, consultancy en lokale technische support services wordt geboden. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Spanje.

Voor meer informatie
Linda Zwanziger, tel. (040) 2 333 501
(l.zwanziger@pandasoftware.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie