Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: gespreide opslag in databasesystemen

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Scalable Distributed Data Structures for Database Management
Datum donderdag 14-12-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus J.S. Karlsson

Promotor prof. dr. M.L. Kersten

In dit proefschrift wordt een nieuwe stap gezet om te komen tot een uiteindelijke datastructuur voor gespreide opslag in databasesystemen. Karlsson onderzocht de beschikbaarheid van gegevens in grote netwerken van met elkaar verbonden computers, de zogeheten multicomputers, waarin de opslag van gegevens zich kan aanpassen aan verschillende vormen die er voor het vastleggen van deze gegevens aanwezig zijn. Als gegevensstructuren zich op deze wijze kunnen aanpassen, dan heten ze schaalbaar. Inzicht in de manier waarop gegevens gezocht, bewerkt en gefilterd kunnen worden is met name van belang als deze schaalbare gedistribueerde datastructuren gebruikt worden voor zeer grote bestanden. Een andere toepassing ligt op het gebied van webservers.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie