Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsbond CNV wil breed actiefront

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT ONDERWIJSBOND CNV

EMBARGO TOT DONDERDAG 14 DECEMBER 18.00 UUR

Veldhoven, 14 december 2000

ONDERWIJSBOND CNV WIL BREED ACTIEFRONT

De Onderwijsbond CNV wil een breed actiefront vormen dat het kabinet en de minister van Onderwijs hinderlijk en kritisch moet volgen. Dat kondigt voorzitter Cees van Overbeek vandaag aan bij de opening van de algemene vergadering van de Onderwijsbond CNV. Van Overbeek vindt dat de druk op het kabinet en de minister optimaal moeten worden om de noden in het onderwijs op korte termijn op te lossen. Hij constateert dat na de teleurstellende resultaten van de behandeling van de onderwijsbegroting 'de geloofwaardigheid van dit kabinet ernstig in het geding is. Er was ons een meerjareninvesteringsplan voor het onderwijs beloofd......Waarom we tot Prinsjesdag moeten wachten op dat investeringsplan is mij volstrekt onduidelijk.'

Van Overbeek kondigde aan het nationaal actieplan Klinkende Munt van de Onderwijsbond CNV als toetssteen te zullen hanteren bij de beoordeling van de komende voorjaarsnota en het meerjaren-investeringsplan.

De Onderwijsbond CNV zal op korte termijn andere betrokkenen in het onderwijs zoals ouders, besturenorganisaties, leerlingen uitnodigen om gezamenlijk activiteiten te organiseren die leiden tot een adequate financiering van het onderwijs.

De Algemene Vergadering van de Onderwijsbond CNV vindt plaats op 14 en 15 december in Congrescentrum Koningshof te Veldhoven. De voorlichter Kees van Kortenhof (06 53 20 47 36) is daar ook bereikbaar; de volledige tekst van de toespraak van Cees van Overbeek kunt u via hem verkrijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie