Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

100.000ste Titel STCN Nederlandse bibliografie tot 1800

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke bibliotheek

STCN: De 100.000ste titel

Op 11 december 2000 bereikte de Short-Title Catalogue, Netherlands (STCN) een belangrijke mijlpaal: de honderdduizendste STCN-beschrijving werd aan het bestand toegevoegd.

De Short-Title Catalogue, Netherlands (STCN) is de nationale Nederlandse bibliografie tot 1800. Daarin worden alle boeken opgenomen die in dat tijdvak in het huidige Nederland zijn gedrukt en al het Nederlandstalig drukwerk dat in die tijd elders verscheen (België uitgezonderd).
De Koninklijke Bibliotheek heeft als nationale bibliotheek een bijzondere taak in het behoeden en beschikbaar maken van het Nederlandse cultureel erfgoed en het verzorgen van de Nederlandse bibliografie, en draagt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie