Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruime verdubbeling Eindhovense ICT-sector

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 december 2000, no. 104

Tussen 1995 en 2000

Ruime verdubbeling Eindhovense ICT-sector

De sector Informatie- en Communicatie Technologie, ICT, in de stad Eindhoven groeide de afgelopen vijf jaar als kool. Het aantal ICT-vestigingen groeide met 117 procent, van 337 vestigingen in1995 tot 732 dit jaar. Het aantal personen dat in de Eindhovense ICT-sector werkt nam toe met 21,5 procent, van 14.061 tot 17.087 personen nu. De totale werkgelegenheid in de stad Eindhoven groeide dit jaar met 0,6 procent tot 139.188 personen.
Dat zijn de eerste resultaten van het onderzoek naar de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zuidoost Brabant dat de afdeling Bestuursinformatie en Onderzoek van de gemeente Eindhoven jaarlijks verricht. De complete rapportage over het onderzoek zal over enkele weken verschijnen.

ICT geconcentreerd in de stad
Het grootste deel van de ICT-sector in de stadsregio, 82 procent, is gevestigd in de stad Eindhoven. In Eindhoven werken 17.087 mensen in deze sector. Dat is ruim 12 procent van het aantal werknemers in Eindhoven. In de deelsectoren electronische componenten en audio- en video-apparatuur werken 7397 personen. Dat is ruim 40 procent van de totale werkgelegenheid in de ICT-sector. Deze gegevens zijn gebaseerd op een bewerking van de definitie die het Centraal Bureau voor Statistiek hanteert voor Informatie- en Communicatie-Technologie.

De stad heeft ruim de helft van de regiowerkgelegenheid Ruim de helft van de werkgelegenheid in de stadsregio Eindhoven is geconcentreerd in de stad Eindhoven. Van alle bedrijven in de stadsregio is 37 procent gevestigd in de stad Eindhoven. Dit procentuele verschil met de werkgelegenheid betekent dat er in de gemeenten rond Eindhoven meer kleinschalige bedrijvigheid is dan in de stad.

Meeste fulltimers in de industrie
In Eindhoven zijn de meeste mensen die fulltime werken, 25.179 personen, werkzaam in de sector industrie. Als je de parttimers meerekent zijn de meeste mensen in Eindhoven werkzaam in de zakelijke dienstverlening. In die sector werken meer dan tien keer zoveel mensen in deeltijd als in de industrie.
De werkgelegenheid is voor iets meer dan 6o procent in handen van de mannen. De meeste vrouwen werken in de gezondheids- en welzijnszorg. De meeste mannen werken in de industrie.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie