Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 14-12-2000 Persbericht district Den Bosch

TANKEN ZONDER TE BETALEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond IS bij een benzinestatioin aan de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch getankt zonder te betalen. Een man met een grijze Peogeot 205 had voor een bedrag f. 105,00 getankt en was zonder te betalen weggereden. Het kenteken dat op de auto zat bleek na politieonderzoek te afgegeven voor een Opel Kadett.

SNELHEIDSOVERTREDERS (Drunen)

Donderdag tussen 11.45 uur en 12.15 uur zijn op de Duinweg in Drunen vier processen-verbaal opgemaakt terzake het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per waar 50 is toegestaan.

CONTROLE BROM- EN SNORFIETSEN (s-Hertogenbosch)

Het politieteam Noord/West van het district Den Bosch heeft woensdag op 3 locaties controles gehouden op bromfietsen en snorfietsen.

Tussen 14.30 uur en 16.30 uur werden bij de tunnel aan de Rijksweg A59 bij de Bokkelaren 35 voertuigen gecontroleerd. In 26 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor feiten als het niet dragen van een helm (5), te hoog motorvermogen (6), geen bromfietscertificaat (7), geen verzekeringsbewijs (4), geen gele of oranje plaat aanwezig (2), lekke uitlaat (1) en niet voldoen aan een stopteken (1).

Tussen 18.45 uur en 20.00 uur is gecontroleerd op de Ploossche Hof. Daar bleken 5 van de 6 gecontroleerde bromfietser niet te voldoen aan de wettelijk vastgesteld bepalingen. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur is gecontroleerd op de Harendonkweg. Daar bleken alle vier de gecontroleerde bromfietsers in aanmerking te komen voor een bekeuring. Aan de controles werkten in totaal 12 politiemensen mee.

Het politieteam Zuid/Oost controleerde woensdagmorgen tussen 08.00 uur en 09.15 uur op de Zuiderparkweg in s-Hertogenbosch. Van de 23 gecontroleerde brom- en snorfietsbestuurders zijn er 12 geconfronteerd met een proces-verbaal. Er was hier spraken van het niet dragen van een helm, te hoog motorvermogen en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

BUSCHAUFFEUR GESLAGEN (s-Hertogenbosch)

Een nog onbekende bestuurder van een rode personenauto heeft woensdagavond op de Molenstraat in Rosmalen een 32-jarige buschauffeur geslagen. De chauffeur liep een pijnlijke hand op. De bus reed was vanaf de bushalte. Kennelijk wond de automobilist zich op over de wijze waarop dit gebeurde want eenmaal voor de bus remde hij af waardoor ook de bus tot stilstand moest worden gebracht. De automobilist stapte uit en liep naar de bus. Na een korte woordenwisseling sloeg de automobilist in de richting van de chauffeur die het raam van de bus geopend had. De chauffeur werd daardoor stevig op zijn hand geraakt. De chauffeur noteerde het kenteken van de auto en deed aangifte van mishandeling bij de politie.

TOUWTJE UIT BRIEVENBUS (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond zijn er uit een woning aan de Jacob van Wassenaarstraat in s-Hertogenbosch enkele gouden sieraden gestolen. De dader is waarschijnlijk binnengekomen door aan het uit de brievenbus hangende touwtje te trekken. De deur zelf was ook niet op slot gedraaid.

LAPTOPS GESTOLEN UIT WINKEL (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is er ingebroken in een winkel aan de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch. Er zijn twee ruiten vernield. Uit een magazijnruimte zijn vermoedelijk vier laptops weggenomen. Toen het alarm afging hebben getuigen twee gehelmde personen op een bromfiets weg zien rijden.

COMPUTERDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is er ingebroken in een kantoorpand aan de Brabantlaan in s-Hertogen- bosch. Daarbij hebben ten minste twee verdachten een computer weggenomen. De verdachten hebben met een trottoirtegel een ruit ingegooid en zijn naar binnen geklommen. Nadat zij de computer hadden buitgemaakt zijn zij weggereden in een personenauto.

VERSLAAFDE BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen vroeg is een 37-jarige Bossche junk bekeurd omdat hij lag te slapen in de hal van aan woning aan de Bernestraat. De man is deze maand, na meldingen van overlast, al zes keer eerder bekeurd voor het gebruik van verdovende middelen en het zich op houden in portieken van woningen.

INSLUIPER IN WONINGEN ACTIEF (Vlijmen)

In Vlijmen is een insluiper actief. Woensdagavond is een onbekende man via een niet afgesloten deur van de bijkeuken van een woning aan de Beneluxlaan de woning binnen geslopen. Hij zag ongemerkt kans om enkele jassen uit de hal van de woning mee naar buiten te nemen. Met de autosleutels uit een van de jassen heeft hij een auto geopend en daarin zitten rommelen. Een jas wordt nog vermist. Andere jassen zijn op straat achtergelaten.

Diezelfde avond heeft een onbekende man kans gezien door via enkele openstaande ramen goederen uit een woning aan de Pieter Breugelstraat weg te nemen. Hij kon door handreiking bij een ladekast en wist daaruit enkele zilveren sieraden weg te nemen.

Uit een woning aan de Deken van Baarstraat kon diefstal worden voorkomen omdat de bewoner zijn niet afgesloten achterdeur hoorde piepen toen deze geopend werd. Toen de bewoner ging kijken zag hij een man weglopen. Deze was ongeveer 1.70 lang had een normaal postuur, droeg een zwart jack tot op de heupen. Hij droeg een bordeauxrode metallic integraal helm en reed weg op een bromfiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie