Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 14-12-2000 3e persbericht 14 december 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw van tasje beroofd
Een 69-jarige vrouw uit Roermond is donderdag rond het middaguur van haar tasje beroofd op de hoek Hoplaan/Bosranklaan. De dader vroeg aan de vrouw hoe laat het was en sneed ondertussen met een stanleymes de riem van haar schoudertas los. Vervolgens liep hij hard weg richting de Akebiaweg. In het tasje zat tien gulden. De dader droeg een spijkerbroek en een opvallende bontgekleurde jas waarin de kleuren rood en blauw waren verwerkt. Het betreft een licht getinte man met donker half lang haar en gouden oorringen in beide oren.

Eindhoven: Rijbaan tijdelijk afgesloten vanwege aanrijding Op donderdagochtend om 8.00 uur zijn op de Kasteellaan drie autos, rijdende richting Karel de Grotelaan, met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde doordat een 43-jarige bestuurder uit Eindhoven achter op de auto van een 27-jarige Eindhovense botste. De vrouw remde af omdat voor haar een auto links voorgesorteerd stilstond om het tegemoetkomende verkeer door te laten. Door de klap werd het voertuig van de 27-jarige bestuurster tegen het voertuig van de 25-jarige Eindhovenaar voor haar geduwd, die vervolgens met zijn auto weer een verkeerspaal raakte. De betrokkenen liepen alle drie nekletsel op. Door de aanrijding was de gehele rijbaan tijdelijk afgesloten.

Eindhoven: Man stapt onder invloed achter stuur Op donderdagmiddag om 16.00 uur zag de politie vier personen al waggelend uit een café aan de Edisonstraat naar buiten komen. Zij liepen naar een geparkeerde Volkswagen Golf en stapten in. Voordat de politiemensen hun auto konden keren om naar de Volkswagen toe te gaan reed deze al weg. De 47-jarige bestuurder uit Eindhoven werd staande gehouden. De ademanalyse gaf 2,3 promille aan. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Donderdagavond zijn tijdens een controle onder de jeugdige bromfietsgebruikers in de omgeving van de Woenselse Heide, t Hool, de Achtse Barrier en Vaartbroek, 28 bekeuringen uitgedeeld. Onder begeleiding van twee politiemotoren werden de jeugdige bestuurders naar de controleplaatsen geleid. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor het rijden zonder het gele of oranje plaatje (1x), het niet bezitten van een bromfietscertificaat (4x), een te hoog vermogen (12x), het niet dragen van een helm (4x), te hoge snelheid (1x), geen geldige verzekering (2x), het ontbreken van een goede verlichting (1x), het rijden over het trottoir (1x) en het niet verlenen van voorrang (1x).

Eindhoven: Buspassagier licht gewond door noodstop Een 20-jarige inwoner van Helmond is donderdagmiddag licht gewond geraakt, doordat de bestuurder van een stadsbus op de Noord Brabantlaan plotseling op de rem moest. Een onbekende bestuurder van een personenauto keerde plotseling en stak de busbaan over. De buschauffeur kon een aanrijding voorkomen door hard te remmen. De automobilist reed verder. De passagier die van zijn stoel viel is met lichte verwondingen aan het hoofd naar het St Joseph ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon deze weer naar huis.

Asten: Diefstal auto
Op de Ommelseweg is donderdag tussen 15.15 en 16.00 uur een blauwe Volvo 960 met kenteken FR-HR-25 gestolen. De eigenaar heeft de auto afgesloten achtergelaten toen hij een bedrijf in deze straat bezocht.

Asten: Verlichtingscontrole
Op de Kloosterstraat zijn donderdagochtend zes fietsers bekeurd omdat zij zonder licht aan het verkeer deelnamen.

Best: 150 jassen gestolen uit vrachtwagen
Bij een bedrijf aan de Industrieweg zijn donderdag tussen 12.45 en 13.15 uur 150 kunstlederen jassen uit een vrachtwagen op het bedrijfsterrein gestolen. De jassen hebben een waarde van 115,- per stuk. De poorten die toegang tot het bedrijfsterrein verschaffen stonden open in verband met de laad- en loswerkzaamheden die dagelijks plaatsvinden.

Eersel: Geld gestolen uit woning
Uit een woning aan de Nieuwstraat zijn donderdag tussen 13.00 en 17.40 uur 400 gulden en 2400 Belgische Franken gestolen. De dader heeft met een steen het keukenraam ingeslagen en is door het raam naar binnen geklommen.

Gemert: Kanaries gestolen
Uit een volière aan de Borretstraat zijn tussen dinsdagavond 22.00 uur en woensdagochtend 12.00 uur 26 kanaries gestolen. De dader is door een heg aan de achterzijde de tuin binnengekomen en heeft vermoedelijk met een zelf meegebracht vangnet de vogels gevangen.

Helmond: Laptop uit woning gestolen
Uit een woning aan de Betuwehof is donderdag tussen 12.15 en 15.50 uur een laptop gestolen. De dader is vermoedelijk via een op een kier staand dakraam binnen gekomen en heeft het hele huis doorzocht.

Maarheeze: Viool met toebehoren gestolen
Donderdagochtend is tussen 9.30 en 9.45 uit een woning aan de Sleedoornstraat een viool met kist en stokken ter waarde van 10.000 gulden gestolen. Tevens is een CD Writer meegenomen. De dader is het huis binnen gekomen door een deur aan de achterzijde van het huis open te breken.

Oirschot: Zakkenroller actief
Woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.00 uur is een 64-jarige vrouw uit Oirschot in een winkel aan de Bestseweg het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De dader nam tijdens een onbewaakt moment haar portemonnee uit haar tas met daarin zon 180 gulden en een aantal persoonlijke bezittingen.

Oostelbeers: Verkeerscontroles
Op donderdagochtend tussen 9.45 en 11.45 uur vond een snelheidscontrole plaats op de Langereyt. Van de 651 gecontroleerde voertuigen reden er 37 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 119 km/u. Tevens ontvingen elf bestuurders in de namiddag een proces-verbaal omdat zij in de verboden richting over de Langereyt reden. In deze straat worden wegwerkzaamheden uitgevoerd. Ter bescherming van de wegwerkers is de straat tijdelijk vanuit één richting toegankelijk.

Son en Breugel: Zeventien bekeuringen in een half uur Zeventien bestuurders werden donderdagochtend tussen 8.20 en 8.55 uur op de Planetenlaan bekeurd. Zij negeerden het bord dat aangaf dat de ventweg aan de Planetenlaan in Son gesloten is verklaard.

Valkenswaard: Verkeerscontroles
Op de Luikerweg werd donderdagochtend tussen 10.15 en 12.35 uur in beide richtingen een snelheidscontrole gehouden. Van de 100 gecontroleerde voertuigen reden er 100 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 120 km/u. Een tweede snelheidscontrole vond plaats tussen 13.00 en 16.00 uur op de Europalaan. Hierbij werden 900 voertuigen gecontroleerd, waarvan 250 automobilisten te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan op deze weg. Ook vond er in de namiddag een algemene verkeerscontrole plaats aan de Leenderweg. Hierbij werden elf bromfietsers bekeurd. Drie keer vanwege het niet dragen van een helm, twee keer omdat het voertuig niet verzekerd was, twee keer omdat de bestuurders niet op het juiste plaats op de weg reden, één keer vanwege het ontbreken van het bromfietscertificaat, twee keer voor het rijden door rood en één keer omdat gebruik werd gemaakt van de verkeerde voorsorteerstrook.

Veldhoven: Botsing tussen fiets en motor
Een 59-jarige fietser uit Veldhoven is donderdag om 16.30 uur op de Nieuwstraat aangereden door een motor. Beide bestuurders kwamen vanuit de richting van de Plank en reden in de richting van de Goorstraat. De fietser reed voor een graafmachine en stak zijn hand uit om vervolgens links af te slaan. De 42-jarige motorrijder uit Veldhoven passeerde op dat moment de graafmachine via de andere weghelft en kwam in botsing met de fietser. De 59-jarige man kon na behandeling van een opgelopen hoofdwond en een aantal kneuzingen weer naar huis.

Veldhoven: Zonder rijbewijs en onder invloed
Een 40-jarige inwoner van Knegsel is donderdag om 17.30 uur aangehouden wegens het niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en het rijden onder invloed. De man, waarvan de politie wist dat hij geen rijbewijs had, werd op de Nieuwstraat gesignaleerd en kon na een korte achtervolging op de kruising Kerkweg/Rapportstraat tot stilstand gebracht worden. De man blies bij de controle 2,4 promille. De auto is in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...