Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tachtig miljoen extra voor onderhoud vaarwegen binnenvaart

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66

14 december 2000

MILJOENEN EXTRA VOOR VAARWEGEN

Francisca Ravestein

Op de begroting van Verkeer en Waterstaat voor volgend jaar wordt 80 miljoen extra uitgetrokken voor achterstallig onderhoud van vaarwegen ten behoeve van de binnenvaart.

Gisteren is een amendement-Ravestein (D66) in de Tweede Kamer aangenomen op grond waarvan 50 miljoen wordt uitgetrokken om de belangrijkste knelpunten voor de binnenvaart al in 2001 op te lossen. Tezamen met 30 miljoen op grond van een door D66 gesteund amendement van de PvdA betekent dit dat de achterstand deels kan worden ingelopen. CDA en VVD stemden tegen deze beide voorstellen.

Vorig jaar november is kamerbreed een D66-motie (Ravestein c.s.) aangenomen die de regering verzocht de door de sector voorgedragen knelpunten op te lossen. Helaas bleek uit de begroting voor 2001 dat deze motie niet is uitgevoerd. Vandaar dat de Kamer het initiatief heeft genomen om via amendering extra geld op de begroting te zetten.

De bedoeling van de kamermeerderheid was, dat er 100 miljoen extra zou komen. De minister trok echter een nota van wijziging die 20 miljoen voor de knelpunten uittrok, op het allerlaatste moment weer in.

De binnenvaart is de laatste jaren sterk gegroeid en deze ontwikkeling wordt door D66 zeer toegejuicht. Om deze milieuvriendelijke vervoerswijze te bevorderen is het noodzakelijk dat een aantal knelpunten in de vaarwegen worden opgelost. Het beleid is immers gericht op een verschuiving van vervoer over de weg naar water en spoor.

Het extra geld kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Inlichtingen:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie