Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College B&W bezoekt Tilburg Noord

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

27-11-2000

College bezoekt Tilburg Noord

Op donderdag 14 december aanstaande zal een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders een bezoek brengen aan Tilburg Noord.
Het collegebezoek van dit jaar staat in het teken van de bedrijventerreinen in Stokhasselt West, de Somalische gemeenschap en het Verdiplein.

Bedrijven
Om 15.00 uur worden de wethouders van Diessen, van Gurp, Luijendijk en Hamming ontvangen in wijkcentrum de Ypelaer. Van daaruit gaat het gezelschap naar de bedrijventerreintjes in Stokhasselt West. Tijdens een wandeling vanaf de Perosistraat naar de Puccinistraat is de blik gericht op de bedrijventerreinen en de combinatie van deze terreinen met de omliggende woonbuurten. Tijdens de wandeling zal ook gesproken worden met vertegenwoordigers van de bedrijven en de buurtbewoners.

Somalische gemeenschap
Tussen 18.00 en 19.30 uur zal het college in gesprek gaan met sleutelfiguren uit de Somalische gemeenschap uit Tilburg Noord. Aanleiding voor dit gesprek vormen de recent verschenen rapporten over de Somalische gemeenschap. Dit gesprek zal vooral gericht zijn op de vraag hoe de knelpunten op het gebied van onderwijs en jeugd samen met de Somalische gemeenschap kunnen worden aangepakt.

Verdiplein
Tot slot brengt het college een bezoek aan het Verdiplein. Het winkelcentrum en de directe omgeving komen regelmatig in de publiciteit, waarbij overlast en (gevoelde) onveiligheid nogal eens een rol spelen. Dit is mede de aanleiding om tijdens dit programmaonderdeel op een symbolische manier het startsein te geven voor de uitvoering van het project "Tilburg Noord, de Veilige Wijk". Na een rondgang door het winkelcentrum, zal in wijkcentrum de Ypelaer een gesprek plaatsvinden met de ondernemers van het Verdiplein en met bewonerscommissies uit de directe omgeving. De onderwerpen die hierbij aan de orde komen, zijn de functie van het plein voor Stokhasselt, de problemen en knelpunten die worden ervaren en mogelijke oplossingen hiervoor én tot slot de toekomstige ontwikkelingen die op of rond het Verdiplein gaan plaatsvinden. Dit gesprek zal tot ongeveer 22.00 uur duren, waarna het wethoudersbezoek wordt afgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie