Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergadering Raad voor Landelijk Gebied

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad voor het Landelijk Gebied
Zoek soortgelijke berichten
Raad voor het Landelijk Gebied

'Het belang van samenhang' blijft de aandacht vragen. Ook na de themabijeenkomst op 13 november en de reactie van het Kabinet op het advies, blijft het advies nog de aandacht vragen: in de vorm van voordrachten, discussies, interviews en artikelen. Mede tegen die achtergrond zal het verslag van de themabijeenkomst als een speciale bijlage in het jaarsverslag over 2000 worden opgenomen, zodat een breder publiek daarvan kennis kan nemen.
Briefadvies over wijziging Woningwet
In de vergadering van 14 december stelt de raad een briefadvies vast naar aanleiding van het voornemen van Staatsecretaris Remkes tot wijziging van de Woningwet, zo dat veel kleine ingrepen vergunningvrij worden of onder een licht regime komen te vallen en welstandcommissies objectiever en doorzichtiger gaan werken. De raad is van mening dat het belangrijk is dat er op kwaliteit getoetst kan (blijven) worden en dat kwaliteitsnormen, procedures en voorwaarden transparant zijn, zodat de burger tevoren weet waar hij aan toe is. Dat is in het huidige voorstel zijn inziens onvoldoende gewaarborgd. Afronding werkzaamheden huidige raad
In de raadsvergadering van 14 december worden concept adviezen over 'de politiek-maatschappelijke basis voor natuurbeleid' en over 'het perspectief voor de biologische landbouw' besproken en zo mogelijk inhoudelijk vastgesteld. In een extra vergadering op 21 december staat het advies over 'vestigingsvoorwaarden voor agro-concerns' ter bespreking en vaststelling op de agenda. Van het werkprogramma voor 2000 zal zo alleen het advies over 'de toekomst van de dierhouderij in Nederland' niet meer door de raad in zijn huidige samenstelling kunnen worden vastgesteld. Overigens zullen de wel vastgestelde adviezen pas in 2001 worden gepubliceerd, na het doorvoeren van de noodzakelijke wijzigingen en aanpassingen, het redigeren van de tekst en het drukken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie