Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergadering gemeenteraad Ede over najaarsnota en parkeren

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeenteraad vergadert over najaarsnota en parkeren

In de vergadering op 14 december neemt de gemeenteraad van Ede besluiten over de Najaarsnota en de parkeerverordening 2000. De openbare bijeenkomst donderdagavond in het raadhuis in Ede begint om 19.00 uur.

Belastingen
De raad bespreekt donderdag een viertal onderwerpen. Dat is als eerste het Beleidsplan voor de Algemene Bijstandswet en de daarbij behorende wet- en regelgeving in het jaar 2001. Vervolgens zal de gemeenteraad diverse belastingverordeningen vast stellen. Het derde gesprekspunt is de vaststelling van de Parkeerverordening 2000 en de tarieven van parkeervergunningen en bezoekerskaarten buiten Ede-centrum. Tenslotte krijgt de raad de gelegenheid zich over de Najaarsnota uit te spreken.

Binnensport
De meeste agendapunten van de raadsvergadering zijn voorstellen van burgemeester en wethouders die reeds bij de behandeling in de raadscommissies de instemming van alle fracties kregen. Deze voorstellen gaan o.a. over de gebruiksregelingen van de binnensportaccommodaties van de gemeente, het jaarplan 2001 van Permar WS, de Hoofdlijnen actieplan Cultuurbereik 2001-2004, de huisvestingsvoorzieningen in het onderwijs en de verkoopprijzen van bouwgrond in het komende jaar.

Radio-uitzending
U bent van harte welkom om de raadsvergadering vanaf de publieke tribune in het raadhuis bij te wonen. De Lokale Omroep Ede (LOE) zendt de vergadering vanaf 19.00 uur rechtstreeks uit via de radio. U kunt de discussies en besluitvorming beluisteren door af te stemmen op de frequentie 93.1 MHz op het kabelnet of op 107.3 MHz FM (etherfrequentie). Vanaf 18.02 uur zendt de LOE-radio het programma Valleidoscoop uit. Programma-onderdelen daarvan zijn een voorbeschouwing op de raadsvergadering en Rond-je-burgemeester, een gesprek met burgemeester mr. W. Blanken.
De volledige raadsagenda met bijbehorende voorstellen ligt tijdens kantooruren ter inzage in het Gemeentelijk Info-centrum, Raadhuisplein (ingang Centrum) in Ede. Voor meer informatie: publieksvoorlichting tel. (0318) 68 02 10 en afdeling Communicatie, tel. (0318) 68 05 32.Ede, 13 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie