Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actualisering grenswaarden voor stoffen op de werkplek

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezondheidsraad

PERSBERICHTActualisering grenswaarden voor stoffen op de werkplek

Vandaag verschenen de eerste achttien van een speciale reeks adviezen van de Gezondheidsraad ten behoeve van het arbeidshygiëne-beleid van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze bevatten geactualiseerde wetenschappelijke informatie voor herziening van 'oude' grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling aan chemische stoffen.

Voor de concentraties van chemische stoffen in de inademingslucht tijdens beroepswerkzaamheden stelt de Staatssecretaris van SZW wettelijke grenswaarden vast (zogeheten Maximaal Aanvaarde Concentraties; 'MAC-waarden'). Hij doet dat op basis van een samenvattende wetenschappelijke evaluatie van de beschikbare toxicologische gegevens over de stof in kwestie. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie