Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg over centrum Enkhuizen goed verlopen

Datum nieuwsfeit: 14-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enkhuizen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enkhuizen

Persbericht

Gemeente Enkhuizen
Afdeling Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
Telefoon 0228-360155
Fax 0228-360107
Enkhuizen, 14 december 2000

Overleg over centrum goed verlopen

Deze week vond op het stadhuis overleg plaats tussen de Gemeente Enkhuizen en de Enkhuizer ondernemersverenigingen, die in 1996 de beleidsovereenkomst inzake de herinrichting van het kernwinkelgebied hebben ondertekend. Onderwerp van gesprek was de verdere ontwikkeling van het centrum van de stad. Gesproken werd over de financiering van de wijze waarop de opwaardering wordt afgerond, voornamelijk aan de oost- en westzijde van het winkelgebied.

Niet alleen de opwaardering stond op de agenda. Ook de manier van samenwerking tussen de partijen in de toekomst kwam uitgebreid aan de orde. Er werd teruggekeken naar hoe de samenwerking tot nu toe is verlopen. Hierbij kwamen zowel de goede punten als de minder goede aan de orde. Beide partijen kwamen tot de conclusie dat er vaker overleg plaats moet vinden.

De gemeente maakte tijdens de bespreking de kanttekening dat de politiek uiteindelijk de kaders bepaalt en dat zij met meerdere belangen rekening heeft te houden.

Hoofddoel is en blijft dat beide partners voor nu en in de verdere toekomst een goed functionerend centrum van de stad voor ogen hebben. Op de belangrijkste punten werd op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. Beide partijen buigen zich nu over de uitwerking daarvan, die zal uitmonden in een document dat de basis zal zijn voor de toekomstige koers. Dit document wordt eerst met de verschillende besturen besproken, waarna zij vervolgens hun achterbannen zullen raadplegen.

Partijen spreken het vertrouwen uit dat op korte termijn de koers een aanvaardbare zal zijn. Het college van burgemeester en wethouders, dat bij het gesprek voltallig aanwezig was, is verheugd met de positief kritische inbreng van vooral de heren J. Hetteling van het MKB en C. Mul van het Winkelhart.

Voor nadere informatie:

J. Hetteling, (0228) 31 77 62

of

G. van Dijk

hoofd afdeling communicatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie