Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestendigheid van titaan coatings beproefd

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Bestendigheid van titaan coatings beproefd

Opgedampte deklagen worden veel gebruikt om de oppervlakte eigenschappen van materialen te verbeteren. Edzo Zoestbergen onderzocht de microstructuur van dergelijke protective coatings. Hij deed daarvoor metingen aan restspanningen en keek naar de kristallografische textuur en dislocatiedichtheid van titaannitride. Daarbij gebruikte hij röntgendiffractie technieken. Wat Zoestbergen zo te weten komt over karakteristieke eigenschappen van de coating, koppelt hij in het tweede deel van zijn proefschrift aan onderzoek naar de mechanische eigenschappen van commercieel gefabriceerde deklagen (bestaande uit één of meerdere lagen van titaan-stikstof, titaan-koolstof-stikstof en titaan-aluminium-stikstof verbindingen). Die eigenschappen worden gemeten in buigexperimenten. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie