Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OfficiËle installatiebegeleidingscommissie WVG in Breda

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

OFFICIËLE INSTALLATIEBEGELEIDINGSCOMMISSIE WVG

Morgen wordt de Begeleidingscommissie Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) officieel geïnstalleerd door wethouder M. Heerkens van Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn.

De begeleidingscommissie Wvg adviseert - gevraagd en ongevraagd
- de directeur Sociale Zaken verantwoordelijk voor het gemeentelijke Wvg-beleid over alles wat met de (uitvoering van) de Wvg te maken heeft, doet voorstellen en bespreekt knelpunten. Tevens toetst zij het gehandicapten-beleid op de dagelijkse praktijk.

De gemeente heeft de Begeleidingscommissie Wvg al in 1994 in het leven geroepen. Sinds 1 april 2000 is een dergelijke commissie landelijk verplicht. De begeleidingscommissie bestaat uit een afvaardiging van het Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid (BCG), het Ouderen Overleg Breda (OOB) en het Gezamenlijk Overleg Bredase Ouderenbonden (GOBO). Namens het BCG worden de heer R. van de Pol, de heer P. Maes en mevrouw I. Koks geïnstalleerd. Namens het OOB is dit de heer T. Peters en namens het GOBO is dit de heer J. van Gils. Tevens worden morgen de plaatsvervangende leden geïnstalleerd. Namens het OOB is dit mevrouw V. Verwijs-Krist; namens de BCG zijn dit mevrouw K. van Zoomeren, de heer E. ten Dam en dhr. S. Huls. Het plaatsvervangend lid van het GOBO is nog niet bekend.

Breda, 14 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie