Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persuitnodiging: Studiedag 'Roken en de werkplek' Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STIVORO

Persuitnodiging: Studiedag 'Roken en de werkplek'

Studiedag 'Roken en de werkplek'

Hierbij nodigen Stivoro en het Astma Fonds u uit voor deze studiedag op
vrijdag 15 december in Jaarbeurs Utrecht, aanvang 09.30 uur. Bijgaand treft u een tijdschema aan.

De Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) organiseert op vrijdag 15 december een studiedag over 'Roken en de werkplek' in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit doet zij samen met het Astma Fonds en de partners Cicon, GBW en Kenniscentrum Opgelucht Werken. Een half jaar na het proces van de Bredase postbode Nanny Nooijen tegen haar werkgever, PTT Post, waarmee zij het recht kreeg op een rookvrije werkplek, heeft Minister Borst een toezegging gedaan de rookvrije werkplek in de wet te regelen. Vooralsnog blijken bedrijven moeite te hebben met het op poten zetten van een goed rookbeleid. Bij 65 % van alle Nederlandse bedrijven is er nog geen rookbeleid. De verantwoordelijken, bedrijfsartsen, (afdeling)managers, arbodeskundigen en -medewerkers, zoeken naar ondersteuning. Stivoro biedt hen vanaf deze dag een speciaal ontwikkeld stappenplan aan. Een bewezen middel, waarmee elk bedrijf op eenvoudige wijze een rookbeleid kan introduceren.

Met deze studiedag neemt Stivoro samen met het Astma Fonds en de partners het voortouw. Ze bieden een perfecte ondersteuning voor alle direct betrokkenen bij een rookbeleid. Zij zijn de bezoekers van deze studiedag en horen daar welke standpunten onder andere de politiek (VVD), de vakbond (FNV) en een organisatie als Delta Lloyd, die al geruime tijd een rookbeleid heeft, hanteren ten aanzien van roken en de werkplek.

Workshops
Daarnaast wordt een zestal workshops georganiseerd waarin vragen aan de orde komen als het soort problemen dat in elke branche bestaat, wat zijn de mogelijkheden en randvoorwaarden om een rookbeleid te ontwikkelen, hoe is het stappenplan ontstaan en opgebouwd, etc. Elke workshop spitst zich toe op een bepaalde branche: Arbodiensten, MKB, Openbaar Bestuur, Financiële instellingen, Industrie en Rookbeleid algemeen.

Na deze studiedag moet duidelijk zijn op welke wijze al invulling is gegeven aan ondersteuning bij het opzetten van een rookbeleid en dat iedereen van deze ondersteuning na 15 december optimaal gebruik kan maken. Daarvoor is niet alleen de website www.rokenendewerkplek.nl geopend, maar wordt via het telefoonnummer 0900-9390 (22 ct / p.m.) advies op maat gegeven. Want in elk bedrijf en elke werkomgeving is de situatie weer anders, en dat vraagt om specialistische hulp. Hulp die via Stivoro continue beschikbaar is en toegepast kan worden.

////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie