Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 14-12-2000 Politieberichten van 14/12 (13.00 uur) t/m 15/12 (07.00 uur)

Hilaard: inbraak woning
Donderdag tussen 08.45 en 10.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Hopstilsterdyk. De glaslatten inde achterdeur werden verwijderd. Uit de woning werden geld, een horloge en een GSM weggenomen. De bewoonster, een 27-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Makkum: inbraak auto`s
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een drietal auto`s, die geparkeerd stonden op de Bleekstraat, de Doniastraat en Slotmakersstraat. In alle gevallen kwam men de auto`s binnen door verbreking van een slot of vernieling van een ruit. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen, alsmede cd`s. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Wolvega: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 14.05 uur reed de bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Oldelamer, over de Scheeneweg en op de kruising van deze weg met de Heerenveenseweg verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 68-jarige inwoonster van de Blesse en die over de Heerenveenseweg deze kruising naderde. Zowel de bestuurster als bestuurder raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Beide auto`s werden totaal vernield.

Appelscha: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 15.30 uur werd een 26-jarige inwoner van Appelscha op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in de supermarkt aan de Vaart Zz. De verdachte had twee pakken kipfilet weggenomen en deze onder zijn jas verstopt en verliet daarop de winkel. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en kreeg een proces-verbaal. De winkelier, een 45-jarige inwoner van Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Drachten: onwelwording
Donderdag omstreeks 14.30 uur vond op Burgemeester Wuiteweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een geparkeerd staand voertuig. De bestuurder van de personenauto, een 66-jarige inwoner van Heerenveen, werd achter het stuur onwel en botste tegen de geparkeerd staande personenauto, eigendom van een 55-jarige inwoner van Haulerwijk. De Heerenvener werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en aldaar opgenomen.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Donderdag omstreeks 16.30 uur werd door het Drugs Overlast Team (DOT) op de Jan Evenhuisstraat een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake dealen van harddrugs. De verdachte had kort daarvoor cocaïne verkocht aan twee verslaafden. Op het moment van zijn aanhouding werden bij de verdachte geen drugs aangetroffen. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Joure: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 14.20 uur vond op het verkeersplein `Joure` een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige inwoner van Sneek, had zijn richtingaanwijzer naar rechts uitstaat en de bestuurder van een personenauto, een 43-jarige inwoner van Haskerhorne verkeerde dan ook in de veronderstelling dat de vrachtwagenbestuurder rechtsaf zou slaan in de richting Heerenveen. De inwoner van Haskerhorne wilde ook deze richting op. Toen hij afsloeg, zag hij dat de vrachtwagen rechtdoor reed, waarna een aanrijding volgde. De bestuurder van de personenauto slipte en kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht. Beide bestuurders werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en konden na behandeling weer naar huis.

Drachten: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 17.00 uur werd op De Bank een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 39-jarige inwoner van Drachten, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek dat de auto niet meer verzekerd was. De auto werd in beslag genomen en de man kreeg een bekeuring voor beide overtredingen.

Nijland: roofoverval
Donderdag omstreeks 17.55 uur was de eigenaar van de supermarkt, aan de Hottingawei bezig met het opruimen en sluiten van zijn winkel. Op dat moment stopte voor de winkel een rode personenauto,Volkswagen Golf, waaruit een man stapte met een bivakmuts op en vermoedelijk een pistool in zijn hand. Deze verdachte stapte de winkel binnen en de eigenaar van de winkel, een 50-jarige inwoner van Nijland, werd vastgepakt en moest op de grond gaan liggen. De eigenaar, die een bezem in zijn handen had, gaf hierop de verdachte een klap met de bezem. Er ontstonden enige schermutselingen tussen de eigenaar en de verdachte, waarbij de eigenaar gewond raakte aan zijn hoofd(kreeg klap met het pistool). Als de verdachte probeert de kassa open te maken, geeft de eigenaar de verdachte weer een klap met de bezem. Hierop richtte de verdachte het pistool op de eigenaar, die daarop wegduikt en gelijktijdig hoort hij een harde knal, waarna de verdachte de winkel uitvlucht. De verdachte stapte daarop in de auto, die al die tijd voor de winkel heeft stilgestaan en de personenauto reed daarop met hoge snelheid weg. Deze personenauto werd later teruggevonden op de secundaire weg richting Folsgare. Uit de supermarkt werd niets weggenomen. De politie Sneek vraagt eventuele getuigen, die iets van deze roofoverval hebben gezien, om dit door te bellen naar telefoonnummer 0900 - 8844

Zwaagwesteinde: met mes gestoken
Donderdag omstreeks 21.30 uur meldde een 46-jarige inwoner van Kollumerzwaag dat hij in een woning aan de Kuikhorsterweg met een mes was gestoken door een 24-jarige inwoner van Zwaagwesteinde. De inwoner van Kollumerzwaag had een steekwond opgelopen in zijn onderarm. Door een huisarts is deze wond behandeld. De verdachte had een relatie met de dochter van het slachtoffer gehad en deze was stuk gelopen en hier was de ruzie over ontstaan. De verdachte moet worden gehoord.

Drachten: diefstal fiets
Donderdag omstreeks 21.35 uur werd bij de kerk `De Hoeksteen` aan de Leidijk een fiets weggenomen, hetgeen gezien werd door een aantal getuigen. De fiets werd meegenomen in een rode personenauto, die iets later werd aangetroffen op de Boekweitstraat. Aan de hand van het signalement kon de verdachte, een 33-jarige inwoner van Drachten, omstreeks 22.00 uur op de Boekweistraat worden aangehouden. De fiets werd teruggegeven aan de eigenaar, een 36-jarige inwoner van Drachten, die aangifte had gedaan.

Grou: onder invloed
Donderdag omstreeks 22.35 uur werd op de Rijksweg 32 onder Grou een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 630 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: brand school
Donderdag omstreeks 20.30 uur kwam er een melding binnen dat er brand zou zijn bij een school aan het Ried. Ter plaatse bleek dat een klaslokaal brand woedde. De brandweer heeft het vuur geblust. De school staat leeg. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door vuurwerk.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 23.25 uur werd op de Aldlansdyk een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De man, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 265 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Stiens: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd op de Wythusterwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 52-jarige inwoner van Britsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 615 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wolvega: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd op de Breuningslaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 39-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 680 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wommels: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.05 uur werd op de Geins een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 61-jarige inwoner van Wommels, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.20 uur werd op de Waterpoortsgracht een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 23-jarige inwoner van Oudehaske, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...