Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2000

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.35 uur
Autokraak

UTRECHT Donderdagmiddag om kwart voor een kreeg de politie een melding dat twee jongens een autoruit op de Muntkade hadden ingeslagen. De politie zag de jongens weggaan op een scooter, met onder hun arm een koffer die uit de auto afkomstig was. Helaas konden de agenten hen niet achtervolgen toen zij door de fietspaaltjes heen de Kanaalweg opgingen. De agenten zijn toen omgereden en spraken een passant aan die vertelde dat de jongens over de sluisjes richting de Keulsekade waren gegaan.

Op de hoek van de Keulsekade met de Makassarstraat vonden agenten de koffer terug. Helaas konden de jongens niet achterhaald worden. Bij aankomst op het bureau liep net de eigenaar van de koffer, een 40-jarige man uit Lichtenvoorde, het bureau binnen om aangifte te doen. De man mist een geldbedrag van enkele tientallen guldens.

Jonge autodieven gepakt

UTRECHT Donderdagmiddag rond twee uur werden twee jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht aangehouden voor het inslaan van een autoruit en stelen van een tas. Surveillerende agenten zagen dit en zetten de achtervolging in.

De jongens waren er samen op een fiets vandoor gegaan. Halverwege sprong de 15-jarige jongen van de fiets af en ging er rennend vandoor. Hij werd even later door zijn vader overgebracht naar het politiebureau. Zijn 14-jarige vriend die verder gefietst was, werd op de Lotsydreef aangehouden. Tijdens de achtervolging hadden de jongens de tas weggegooid. Deze werd helaas niet meer aangetroffen.

Uit kort onderzoek bleek dat de fiets waar ze gebruik van maakten van diefstal afkomstig was. Deze zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. Beide jongens zijn voor verhoor ingesloten.

Ongeval met letsel

UTRECHT Donderdagochtend omstreeks kwart over acht vond er op het Smakkelaarsveld een aanrijding plaats tussen een bus en een fietser.

Een stadsbus reed vanaf het Stationsplein richting het Vredenburg. Een fietser, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, stak achter deze bus de busbaan over en zag hierbij een andere stadsbus komende uit de richting van het Vredenburg over het hoofd. Hierop botste beiden op elkaar. De vrouw is met zwaar beenletsel overgebracht naar het Diakonessenhuis.

Oproep getuigen: aanrijding met letsel

UTRECHT Op maandagavond 11 december is rond half zeven een 29-jarige vrouw uit Wassenaar aangereden door een personenauto op de taxirijbaan nabij de tramhalte Westplein.

De vrouw was net uit de sneltram vanuit Nieuwegein gestapt (vertrekt rond 18.00 uur vanaf Nieuwegein) en stak de weg over. Bij een bocht in de weg op de rijbnaan werd de vrouw aangereden door een licht-kleurige personenauto merk Fiat - met twee onbekende mannen. De vrouw raakte door de aanrijding licht gewond aan haar been. De bestuurder van de auto stapte uit en vroeg nog even hoe het ging met de vrouw. Vervolgens stapte de man in en reed in de auto weg in de richting van het centrum.

Signalement bestuurder: blanke man met blond haar, tussen de 30 en 35 jaar, ongeveer 1.80m lang met een breed postuur. De man droeg een crèmekleurige jas en broek. Signalement passagier: een man met getinte huidskleur, zwart krullend haar en ongeveer 30 jaar.

De politie wil graag meer informatie over deze aanrijding en vraagt getuigen of passanten die rond dat tijdstip vanuit de tram kwamen en richting het Centraal Station liepen, contact op te nemen met de politie op bureau Paardenveld, telefoonnummer 0900- 88 44.

Zonder rijbewijs
UTRECHT Agenten van het district Utrecht Noord zagen donderdagmorgen rond twaalf uur een hen bekende Utrechter in een auto op de Marnixlaan rijden. Zij hadden deze 28-jarige man op 14 november bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Tot hun verbazing zagen zij de man gisteren opnieuw een auto besturen. De Utrechter blijkt hardleers want dit was al de vijfde keer dat hij hiervoor werd bekeurd. De auto is inbeslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie