Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 december 2000

Opsporing Verzocht
Naar aanleiding van de verkrachting van een 26-jarige vrouw uit Leiden op dinsdag 3 oktober jl. zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het programma Opsporing Verocht. De vrouw werd rond 02.00 uur lastiggevallen door een groep van ongeveer tien mannen op de Breestraat in Leiden. Daar is zij omringd door de groep en verkracht. Getuigen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Controle centrum Katwijk De politie heeft in de avond van 14 december in het centrum extra toezicht gehouden. Er werd geen overlast van jeugd geconstateerd. Wel werden zes pv's uitgeschreven voor parkeren op het trottoir en parkeren langs de gele streep.

Fietsen kijken op afspraak Katwijk De maandelijkse fietsenkijkmiddag bij de politie in Katwijk komt met ingang van 1 januari 2001 te vervallen. Het fietsen kijken gaat vanaf deze datum volgens telefonische afspraak. Burgers die gevonden fietsen willen aangeven kunnen dit eveneens telefonisch doen. De laatste fietsenkijkmiddag voor dit jaar vindt plaats op vrijdag 29 december van 14.00 uur tot 16.30 uur, Piet Heinlaan 140.

Inbreker overlopen Hillegom Een 16-jarige inwoner van Hillegom kwam rond 15.00 uur bij zijn ouderlijk huis aan de Parallelweg. In de woonkomer zag hij een schaduw, hij dacht dat dit zijn moeder was. Toen hij echter de deur open deed werd hij bijna omver gelopen door een onbekende man die uit de woonkamer bleek te komen. De Hillegommer achtervolgde de inbreker, maar kon niet voorkomen dat deze ontsnapte. Hierop belde de jongen de politie. In de omgeving van het huis werd een vermiste discman teruggevonden.

Rijden onder invloed Leiden Een 29-jarige automobiliste uit Leiden is op vrijdag 15 december omstreeks 02.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de automobiliste al slingerend rijden vanaf de Montegomerystraat. Op de Vingboonshof werd de vrouw staande gehouden. De ademtest gaf een uitslag van 505 ug/l. 220 is de limiet. De vrouw kreeg een procesverbaal en een rijverbod van vijf uren.

Bromfietsster rijdt voetganger aan Leiden Een 33-jarige vrouw uit Leiden heeft op donderdag 14 december omstreeks 15.30 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 38-jarige bromfietsster uit haar woonplaats. De bromfietsster reed over de Breestraat in de richting van het Noordeinde. Bij het oversteken werd de 33-jarige vrouw aangereden. Zij liep een snijwond op boven een wenkbrauw.

Controle bromfietsen en fietsverlichting Leiderdorp De politie van Leiderdorp heeft op donderdag 14 december tussen 07.15 uur en 08.30 uur op het fietspad langs de Engelendaal gecontroleerd op de technische staat van bromfietsen, en het voeren van de juiste fietsverlichting. Van de 20 gecontroleerde bromfietsers kregen zes bromfiets een bekeuring voor de snelheid, twee voor het niet rijden met een helm, en een voor het niet voeren van een geel bromfietsplaat. 50 fietsers werden aangesproken op het niet voeren van fietsverlichting.

Inbraak woning Alphen aan den Rijn In een tussenwoning aan de Barnsteenstraat is tussen 13 en 14 december ingebroken. Op de 1e etage werd een raam geforceerd, wat bereikt werd via het platte dak. Sieraden werden weggenomen. Er is een buurtonderzoek ingesteld, maar dit leverde geen bruikbaar resultaat op. De tec hnische recherche is ingeseind om sporenonderzoek te verrichten.

Inbraak sportkantine Nieuwveen In een sportkantine aan de W.P. Speelmanweg is in de nacht van 15 december ingebroken. Een ruit werd ingeslagen. Weggenomen werd de TV en geld. Een getuige zag de daders de inbraak plegen en waarschuwde de politie. Toen de politie arriveerde renden de daders naar een wat later bleek- gestolen auto en reden met hoge snelheid weg. De achtervolging werd ingezet. In samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland werd de auto korte tijd later gesignaleerd op de Legmeerdijk in Aalsmeer. De daders vluchtten echter te voet de auto uit, een woonwijk in en werden niet meer aangetroffen. De getuige, die live-verslag deed van de inbraak, zal door de plaatselijke politie op passende wijze worden bedankt voor de melding.

Inbraak in woning en bijbehorend bedrijfspand Gouderak In de avond van 14 december jl. is ingebroken in een woning aan de Middelblok in Gouderak. De woning is vermoedelijk betreden via een balkondeur. De gehele woning werd doorzocht, mar er wordt vooralsnog niets vermist. Hierna is de dader(s) naar het achter de woning gelegen bedrijfspand gegaan. Hier werd de voordeur geforceerd. Ok het bedrijfspand werd geheel doorzocht, binnendeuren werden geforceerd. Hier werden in ieder geval geld en twee horloges weggenomen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Broers mishandelen jongen Bodegraven De politie van Bodegraven heeft twee broers van 13 en 16 jaar uit Bodegraven gehoord over eerder in het jaar door hen gepleegde mishandelingen. Op zaterdag 11 november werd een 13-jarige jongen uit hun woonplaats op de Vromade door hen geslagen en geschopt. De jongen zou volgens hen geklikt hebben over een vermeende inbraak. Op donderdag 19 oktober werd de jongen op de Brugstraat na een ruzie met de 13-jarige eveneens geslagen.

Verdachte aangehouden van diefstal bromscooter Bodegraven De politie van Bodegraven heeft op dinsdag 12 december een 15-jarige Bodegraver aangehouden die ervan wordt verdacht op donderdag 27 april vanaf het station in Bodegraven een bromscooter te hebben gestolen en te hebben geheeld. De jongen wordt ook verdacht van het plegen van een diefstal uit een auto op woensdag 10 mei. Uit de aan de Populierenhof geparkeerde auto werden diverse goederen weggenomen.

Inbraken en pogingen woninginbraken Nieuwerkerk aan den Ijssel In vier woningen in Nieuwerkerk is op 14 december geprobeerd in te breken. In twee woningen aan de Sterremos, één woning aan de 's Gravenweg en één woning aan de Veenmos, probeerde men binnen te komen. In een woning aan de Sterremos en een woning aan de 's Gravenweg is dit niet gelukt. Uit de woningen waar wel ingebroken werd, zijn onder andere geld, computerapparatuur en GSM's meegenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Verkeersongeval met letsel Gouda In een poging de Thorbeckelaan over te steken in de richting van de Groen van Prinsterersingel is een 14-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn op haar fiets aangereden door een auto. Het meisje stak rond 09.00 uur op 14 december de weg over zonder de 21-jarige bestuurder uit Nieuwegein voor te laten gaan. Hierdoor is zij geraakt en heeft verwondingen aan haar hoofd opgelopen. De Alphense is naar het Groene Hart overgebracht, maar kon later op de dag naar huis.

Inbraken in vakantiehuisjes Reeuwijk In een aantal woningen aan de Platteweg is ingebroken. Drie eigenaars van vakantiewoningen hebben hierover op 14 december aangifte gedaan bij de politie. Alle woningen zijn geheel doorzocht. Het is nog niet bekend wat de buit is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...