Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindejaarslotto mag gewoon doorgaan na kort geding

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DE LOTTO

Eindejaarslotto mag gewoon doorgaan

Lotto: 'We wisten dat we de hoogste winkans hadden' EindejaarsLotto mag gewoon doorgaan

De Lotto is blij met de uitspraak van de rechtbank in kort geding dat de naam van EindejaarsLotto gehandhaafd mag worden. De organisatie heeft er steeds vertrouwen in gehad dat ze eerlijk en met open vizier de concurrentie met de Staatsloterij is aangegaan rond de feestdagen. Ook voor de consument vindt De Lotto de uitspraak van de rechtbank prettig. Zowel abonneespelers als reguliere winkelspelers hebben zeer enthousiast gereageerd op de EindejaarsLotto die met vijf trekkingen op vijf achtereenvolgende dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw een ongemeen groot risico oplevert op miljonair te worden.

Tjeerd Veenstra, algemeen directeur van De Lotto, wil niet te lang stilstaan bij de uitspraak. 'Jammer dat de Staatsloterij naar dit wapen heeft gegrepen. Maar wij wisten dat we de hoogste winkans hadden. We gaan dus weer over tot de orde van de dag. Concurrentie voer je wat ons betreft gewoon in de winkel. Iedereen kan zien dat het hier om twee verschillende producten gaat. Zij stellen dat ze de consument willen beschermen. Als consument zou ik me niet echt serieus genomen voelen door de Staatsloterij. Wij zijn ervan overtuigd dat consumenten verstandig en wijs genoeg zijn om hun eigen keuze te maken. En wij hebben er vertrouwen in dat de consument dan kiest voor een groter risico om miljonair te worden.'

Vanaf 18 december is dus zoals gepland voor het eerst in de geschiedenis van de Lotto het EindejaarsLotto-formulier te koop waarmee wordt meegespeeld met vijf trekkingen gedurende de laatste vijf dagen van het jaar. De EindejaarsLotto bevat vijf Loten zodat men in totaal dus 25 keer kans heeft op de Jackpot van minstens 4 miljoen gulden, de hoofdprijs van 1 miljoen gulden en vele andere prijzen. Als de Jackpot niet meer valt voor het einde van het jaar en dus blijft oplopen dan staat deze op 31 december op 15,5 miljoen gulden. Het EindejaarsLotto-Lot kost fl. 35,00. Trouwe spelers profiteren van extra korting.

De trekkingen die van 27 tot en met 31 december dagelijks zullen plaatsvinden, zijn te zien in het tv-programma Lotto Weekend Miljonairs dat voor de gelegenheid ook dagelijkse afleveringen kent. Bekende Nederlanders spelen hierin voor goede doelen.

Lotto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van Lotto en de andere merken van De Lotto (Lucky Day, Toto en de Nederlandse Krasloterij) komen ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 1999 115,4 miljoen gulden af aan deze goede doelen.

///

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie