Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis openbaar vervoer tijdens weekend in Gent loopt goed

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

G r a t i s o p e n b a a r v e r v o e r e n d o o r s t r o m i n g
K o r t r i j k s e p o o r t s t r a a t - N e d e r k o u t e r

Gratis OV verloopt goed

Het succes van het gratis openbaar vervoer tijdens de weekends van december gaat in stijgende lijn. Steeds meer mensen maken er gebruik van. Om te peilen naar het gewijzigd vervoersgedrag van de mensen die naar Gent komen, worden een aantal passagiers van De Lijn maar ook automobilisten door enquêteurs ondervraagd. Dit zal ons meer inzicht geven in het effect van zon maatregel op de verkeersdrukte in de stad.

De doorstroming van het tramverkeer op de lijn 1 liep ook het afgelopen weekend heel vlot. Aan de parking Kouter werden wachtende autos door politieagenten doorgestuurd, zodat files daar niet konden ontstaan. Dat leverde heel vlot verkeer op voor zowel trams als autos op de as Kortrijksepoortstraat-Nederkouter. Het omleiden van het verkeer naar de Kortrijksepoortstraat kon daardoor op zaterdag worden beperkt tot een half uur.

Parkeerplaatsen vrij in het centrum!

Al in de vroege namiddag is de parking Kouter en de Centerparking (Kortemeer) op zaterdag volzet. Voor wie wil winkelen in de buurt van de Kortrijksepoortstraat-Nederkouter hebben wij een speciale tip: kiezen voor de parking Ketelpoort in de Savaanstraat. Deze parking biedt de hele zaterdag lang voldoende vrije parkeerplaatsen voor wie in de buurt uitgebreid wil gaan winkelen. Op zondagen is deze parking evenwel gesloten. Speciale verkeersborden zullen vanaf volgend weekend de weg naar deze parking aanduiden, zodat ook hier het parkeer- en fileprobleem tot een minimum kan worden beperkt.

Handelaars Kortrijksepoortstraat-Nederkouter bereikbaarder dan ooit

Ook volgend weekend zal het afsluiten van de Kortrijksepoortstraat heel selectief gebeuren. Slechts wanneer de vlotte doorstroming in het gedrang komt, wordt de Kortrijksepoortstraat voor het doorgaand autoverkeer afgesloten. Of dit ook zondag nodig zal zijn, zal afhangen van de verkeersdrukte van het moment. We herinneren eraan dat deze straat in alle gevallen voor bewoners en bezoekers van handelszaken toegankelijk blijft. Die bezoekers zullen dan ook heel vlot de handelszaken kunnen bereiken, want er zal geen aanschuivend verkeer zijn.

Bezoekers voor de Nederkouter komen vlotter dan ooit aan op hun bestemming. Door de politiegeleiding rijden zij ofwel via de Kortrijksepoortstraat ofwel hebben ze de keuze tussen de as Delvauxstraat - Van Duyseplein - Van Hulthemstraat - Gezusters Lovelingstraat -Plateaustraat of de as
Bijlokekaai-Baertsoenkaai-Verloren Kost. De politiegeleiding zal ook hier voor vlot verkeer zorgen.

Informatie

Dienst Mobiliteit Stad Gent, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 77 70, fax (09)266 77 79, e-mail (mobiliteit@gent.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie