Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentamenresultaten via SMS voor rechtenstudenten Erasmus

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

15 december 2000

Tentamenresultaten via SMS voor studenten Rechtsgeleerdheid Erasmus Universiteit

Als aanvulling op de reeds bestaande WAP en WWW mogelijkheden (*) is het vanaf december 2000 voor studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam mogelijk om hun tentamenresultaat, zodra de docent het tentamen nagekeken heeft, op een GSM telefoon te ontvangen.

De resultaten worden door de universiteit als SMS bericht naar de GSM telefoons van de studenten gestuurd. Omdat naar schatting meer dan 75% van de studenten over een GSM telefoon beschikt, verwacht de faculteit dat de meerderheid van de circa 3000 studenten van deze service gebruik zal gaan maken.
De populariteit van het medium SMS (Short Message Service, een manier om korte tekstberichten naar GSM telefoons te sturen) neemt de laatste tijd een grote vlucht. De explosieve groei in het gebruik van SMS laat de groei in Internetdiensten als WWW en WAP ver achter zich. Volgens cijfers van Logica en de GSM Association zal het volume van SMS verkeer in Europa dit jaar met een factor 10 gestegen zijn ten opzichte van het voorgaande jaar, tot ca. 24 miljard berichten per maand.

Noot voor de pers:
Meer informatie op WWW: www.frg.eur.nl
en bij drs. R. Kampman MBA (hoofd I&A; tel. 010-4081591), J.P. van der Landen (projectleider onderwijs website) en prof. mr. R.V. De Mulder (hoogleraar Informatica & Recht).


* In september 2000 is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam gestart met een onderwijs-website. Op deze site staat alle mogelijke informatie voor studenten, zoals studie-informatie, (wijzigingen in) roosters, cijfers, enzovoorts. In de eerste maanden van dit studiejaar hebben al ruim 2.500 studenten gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden van dit web. Er zijn inmiddels meer dan 10.000 reserveringen gemaakt voor werkgroepen en keuzevakken. De juridische studenten hebben zich geabonneerd op gemiddeld acht zogenaamde channels waarin alle informatie met betrekking tot een bepaald vak overzichtelijk en gebundeld wordt aangeboden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie