Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Steen en glas sluit principeakkoord sociaal plan CVK

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Christelijk Nationaal Vakverbond

Informatie: VOOR DE PERS

CVN Steen en glas

Vrijdag 15 december 2000

CNV Steen en glas sluit principeakkoord sociaal plan CVK

CNV Steen en Glas heeft vanochtend, na een maratonzitting, met het bestuur van de kalkzandsteenfabriek CVK een principeakkoord bereikt over een goudgerand sociaal plan voor de 76 werknemers van de kalkzandsteenfabrieken Bergumermeer en Vogelenzang.

Het plan kwam tot stand onder dreiging van een negatief advies van de centrale ondernemingsraad over de sluitingen van de twee fabrieken in Rhenen en Oostermeer. De ondernemingsraad had aangegeven negatief te adviseren als er geen uitermate goed sociaal plan zou worden afgesloten. In het sociaal plan is geregeld dat werknemers een persoonlijke vertrekpremie krijgen als zij elders een andere baan aanvaarden. Vijftigplussers worden bij voorkeur intern herplaatst. De mensen die onverhoopt geen passende functie binnen of buiten de kalkzandsteenindustrie kunnen vinden krijgen een riante schadeloosstelling mee. Deze kan oplopen tot 120 procent van een met de kantonrechter vergelijkbare formule. De betrokken zesenzeventig werknemers zullen vanaf februari 2001 maximaal anderhalf jaar bemiddeld worden naar passend werk door een professioneel bureau. 1 juni 2001 bedrijven gesloten. Meeste mensen andere baan. 76 werknemers vakgroepbladen Vogelenzang Rhenen en Bergumermeer in Oostermeer

Nadere inlichtingen:

Gert-Jan den Besten
06-51601956

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie