Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatsloterij in 'hoger beroep' tegen uitspraak rechter

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STAATSLOTERIJ

Persbericht
Den Haag, 15 december 2000

Staatsloterij in 'hoger beroep' tegen uitspraak rechter inzake merkrecht Oudejaarsloterij

De Nederlandse Staatsloterij heeft met teleurstelling kennisgenomen van de uitspraak in kort geding, waarbij de Nederlandse Staatsloterij de rechter heeft gevraagd haar merk Oudejaarsloterij te beschermen. De rechter heeft vooralsnog besloten dat de Stichting de Nederlandse Sporttotalisator (SNS) de namen 'Eindejaarslotto' en 'Eindejaarslot' mag gebruiken. De Nederlandse Staatsloterij zal in 'hoger beroep'(bodem procedure) gaan tegen de uitspraak van de rechter. Want de Nederlandse Staatsloterij is van mening dat door de voorlopige uitspraak van de rechter haar merk Oudejaarsloterij onvoldoende wordt beschermd.

De Nederlandse Staatsloterij neemt deze juridische stap om consumenten tegen verwarring te beschermen en naam en faam van het merk Oudejaarsloterij niet verder te laten aantasten. De Nederlandse Staatsloterij heeft de overtuiging dat de SNS mee tracht te liften op de naamsbekendheid van de merken Oudejaarsloterij en Staatsloterij.

De Oudejaarsloterij wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot de populairste loterij van Nederland. De inleg groeide van 76 miljoen in 1992 tot, naar verwachting, 225 miljoen gulden in 2000. Op dit moment is al 72% van de loten verkocht.

Voor verdere informatie: Anne de Lange, voorlichter van de Nederlandse Staatsloterij. Hij is bereikbaar via 070 - 3021604 (kantoor) en 06 - 65 15 2770 (semafoon).

15 dec 00 14:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie