Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsberichten Gemeente Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Rutten communicatie ingezet voor Leeuwarden Zuid ¦ Cultuurhistorie Hollanderwijk straks zichtbaar ¦ Nieuwe regels voor parkeren caravans ¦ Subsidie voor internationale sportontmoetingen Rutten communicatie ingezet voor Leeuwarden Zuid De ontwikkeling van Leeuwarden Zuid gaat snel. De eerste woningbouwplannen ten zuiden van Goutum worden, op papier, zichtbaar en de Haak om Leeuwarden komt steeds hoger op de prioriteitenlijst. Om de omvangrijke plannen goed in de publiciteit te begeleiden wordt het bureau Rutten Communicatieadvies ingehuurd. De eerste actie zal een communicatieplan zijn.
Besluit: 12 december
Cultuurhistorie Hollanderwijk straks zichtbaar In de Hollanderwijk timmert de stichting Toekomstverkenning Hollanderwijk 2015 al jaren aan de weg. Binnenkort ook letterlijk want door een gemeentelijke subsidie van f12.500 kan het trafohuisje, midden in de wijk, omgetoverd worden tot een "informatiehuisje" waarop de cultuurhistorische geschiedenis van de wijk en zijn ontwerper, W.C. de Groot, zichtbaar gemaakt zal worden. Essent, de eigenaar van het gebouwtje is ook akkoord met het toegevoegde gebruik. Besluit: 12 december
Nieuwe regels voor parkeren caravans
In de algemene politieverordening zullen nieuwe regels worden opgenomen over het parkeren van caravans en aanhangwagens op de openbare weg. Een inventarisatie leerde onlangs dat het gaat om zo'n 300 gevallen. Tot nu toe gold een "drie dagen regeling" om caravans eigenaars in de gelegenheid te stellen te pakken en uit te pakken voor de vakantie. Na drie dagen verzetten de eigenaars hun bezit een paar decimeter om een nieuwe termijn van drie dagen te starten. De APV verbiedt dat voortaan. Na drie dagen kan er nu worden opgetreden. Overigens blijft nog steeds de mogelijkheid voor het aanvragen van een vergunning bestaan.
Besluit: 12 december
Subsidie voor internationale sportontmoetingen Hellas '57 organiseert begin volgend jaar een internationaal handbaltoernooi waaraan Europese topploegen meedoen. De schaatsvereniging TRIAS heeft soortgelijke plannen maar dan op de eigen shorttrack baan. Ook hier maken vertegenwoordigers uit het buitenland hun opwachting. Burgemeester en wethouders steunen beide toernooien met een bedrag van f 2500,- Besluit: 12 december

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie