Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TE STRAKE BV neemt Optel BV over

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


TE STRAKE BV neemt Optel BV over

Te Strake BV in Deurne neemt het Nijmeegse ingenieursbedrijf Optel BV over. Hiermee breidt Te Strake haar kennisplatform verder uit. Dat is nodig om voorop te blijven lopen binnen het kennisgebied motion control. Te Strake is een machinefabriek die high-tech onderdelen ontwikkelt en produceert.

Optel BV is een ingenieursbureau, gespecialiseerd in toegepaste optica, opto-electronica en lasertoepassingen. Naast onderzoek aan en ontwikkeling van optische sensoren, instrumenten en meetsystemen, produceert Optel prototypes en nulseries. Optel werkt voornamelijk voor industriële bedrijven die optica willen toepassen voor hoogwaardige kwaliteit- en productiecontrole, zowel in-line als off-line (laboratorium), voor productontwikkeling en innovatie. Bij Optel werken op dit moment negen mensen.

Optel is sedert 1997 dochter van de HITGroep B.V. in Uitgeest. Vanaf november 1999 is Optel gevestigd in een nieuw bedrijfspand aan de Kerkenbos 13-03 in Nijmegen. Het bedrijf blijft aldaar als zelfstandige onderneming gevestigd.

Met de overname van Optel beschikt Te Strake over de benodigde know-how op het gebied van optische sensoren en meetsystemen die toegepast worden in modules, machines en apparaten voor haar klanten uit de electronica- en halfgeleiderindustrie, grafische-industrie, agro-industrie en optische media industrie. Met deze kennis neemt Te Strake een vooraanstaande plaats in de totale toeleverketen in.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie