Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetgebruiker veroordeeld voor on-line racisme

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Nieuws

Internetgebruiker veroordeeld voor on-line racisme en antisemitisme

Vrijdag 15 december 2000 is bekend geworden dat een internetgebruiker door het kantongerecht te Arnhem bij verstek is veroordeeld tot een geldboete van f 1.500,- of 30 dagen gevangenisstraf. Bovendien is hij nog eens veroordeeld tot 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar, conform de gestelde eis van de Officier van Justitie.

De man werd veroordeeld vanwege het doen van harde racistische en antisemitische uitingen. De zaak kwam naar aanleiding van een aangifte van het Meldpunt Discriminatie Internet op 28 november voor de rechter. Dit is de eerste keer dat een gewone internetgebruiker wordt veroordeeld voor discriminatie op internet. Vorig jaar kwam het al eerder tot een veroordeling maar toen ging het om de extreem-rechtse Volksnationalisten Nederland. Het is nog niet duidelijk of de gebruiker in beroep gaat.

Bericht van het Meldpunt Discriminatie Internet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie