Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet stelt 350 miljoen gulden beschikbaar voor BSE

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persbericht Ministerraad
15 december 2000

KABINET STELT 350 MILJOEN GULDEN BESCHIKBAAR VOOR BSE-

MAATREGELEN

Het kabinet heeft besloten 350 miljoen gulden beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de maatregelen ter bestrijding van BSE, waartoe in EU-verband is besloten. Het Rijk neemt tijdelijk de kosten voor het testen van het dier op BSE voor zijn rekening, evenals (een deel) van de kosten van de vernietiging van organen die als extra risicomateriaal worden aangemerkt en van slachtafval dat niet meer in veevoer mag worden verwerkt.
Vanaf 1 januari moeten alle runderen ouder dan 30 maanden verplicht worden getest op BSE. De EU heeft besloten tot een opkoopregeling voor niet geteste runderen. Het kabinet vindt het echter ethisch onaanvaardbaar om op grote schaal gezonde (niet geteste) dieren te vernietigen. Door voldoende testcapaciteit beschikbaar te stellen wordt voldaan aan het primaire doel van de EU- verordening: bescherming van de volksgezondheid.
Het kabinet heeft het bedrijfsleven gevraagd logistiek mee te werken om de operatie tot een succes te maken.

RVD, 15.12.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie