Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overheidsverlening aan burgers en bedrijven

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties

Persbericht Ministerraad
15 december 2000

OVERHEIDSDIENSTVERLENING AAN BURGERS EN BEDRIJVEN

Dienstverlening door de totale overheid aan burgers verloopt voor 18% elektronisch. Voor de dienstverlening aan bedrijven ligt dit cijfer op 19%. In 2002 moet 25% van de publieke dienstverlening via internet mogelijk zijn. Het rijk zit inmiddels met respectievelijk 32% en 45% ruim boven deze grens. In zijn algemeenheid blijven de gemeenten nog achter (13% en 11%). Vooral kleine gemeenten bieden nog maar weinig dienstverlening elektronisch aan. De verwachting is dat het streefpercentage zal worden gehaald.

Dit schrijft minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid namens het kabinet aan de Tweede Kamer. De nota `De elektronische overheid aan het begin van de 21e eeuw' geeft een terugblik op acties van het afgelopen jaar die voortvloeiden uit het actieprogramma Elektronische Overheid. Daarnaast wordt beschreven welke acties de komende jaren de aandacht vragen.

Het kabinet verwacht dat de invloed van Informatie- en communicatietechnologie (ICT) de komende jaren drastisch zal toenemen en dat daardoor ook de relatie tussen burgers en de overheid zal veranderen. Enerzijds kan ICT een belangrijke bijdrage leveren aan een verbeterde dienstverlening vanuit de overheid. Anderzijds kan dankzij ICT de betrokkenheid van burgers bij de democratische besluitvorming toenemen.

RVD, 15.12.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie